Ιχνογραφώντας τους δρόμους του νερού στην ελληνορωμαϊκή Αρκαδία

Η πηλοπλαστική αναβιώνει στην ελληνορωμαϊκή Αρκαδία του Δήμου Μινώα το επόμενο Σάββατο και στη διάρκεια των εκδηλώσεων «Αρκάδεια 2018» όπου αναμένεται να γίνει ξενάγηση στις ανασκαφές που διενεργούνται, ενώ για μικρούς και μεγάλους θα λειτουργήσει εικαστικό εργαστήρι ζωγραφικής και πηλοπλαστικής.

Με τίτλο «ιχνογραφώντας τους δρόμους του νερού στην ελληνορωμαϊκή Αρκαδία» ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ίνι Μοναστηράκι (Ίνατος), η Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου, το Europe Direct και η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου, απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα στην ξενάγηση στην αρχαία Αρκαδία και στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου ξεκινά στις 10 το πρωί με συνάντηση στο Ίνι. Ακολουθεί ξενάγηση στο υπό ανασκαφή λουτρικό συγκρότημα, με τις αρχαιολόγους Καλλιόπη Γκαλανάκη και Βασιλική Αργύτη. Στη συνέχεια θα γίνουν εργαστήρια στην πλατεία της Ζωοδόχου Πηγής στην Κερά Ινίου.

Στις 5 το απόγευμα το πρόγραμμα προβλέπει πηλοπλαστική με τον καλλιτέχνη κεραμίστα Βασίλη Πολιτάκη. Θα συμμετέχει 15μελής ομάδα με παιδιά από 11 ετών και ενήλικες. (Εγγραφή 6945290329). Επίσης, θα γίνει μάθημα πηλοπλαστικής – ζωγραφικής με την εικαστικό Ευαγγελία Γούλα, για παιδιά όλων των ηλικιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί