Αφγανιστάν: Τρεις τσέχοι υπαξιωματικοί τα θύματα βομβιστή-καμικάζι που επιτέθηκε σε περίπολο του NATO

Τρεις τσέχοι υπαξιωματικοί σκοτώθηκαν όταν βομβιστής-καμικάζι στοχοθέτησε μεικτή περίπολο δυνάμεων του NATO και του αφγανικού στρατού 50 χιλιόμετρα βόρεια της Καμπούλ την Κυριακή, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Ένας στρατιώτης των ΗΠΑ και δύο αφγανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση, γνωστοποίησε η αποστολή του NATO στο Αφγανιστάν.

Οι τρεις τσέχοι υπαξιωματικοί, ο αρχιλοχίας Μ.Μ., ο δεκανέας Κ.Μπ. και ο δεκανέας Π.Σ., γεννημένοι αντίστοιχα το 1982, το 1990 και το 1993, σκοτώθηκαν στην έκρηξη, που έγινε καθώς περιπολούσαν πεζή κοντά στη στρατιωτική βάση Μπαγκράμ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τσεχίας, το οποίο διευκρίνισε ότι οι οικογένειες των πεσόντων έχουν ενημερωθεί. Η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 06:00 (04:30 ώρα Ελλάδας) την Κυριακή, σύμφωνα με την Ουαχίντα Σαχάρ, μια εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Παρουάν.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις απέτισε φόρο τιμής «στους ήρωες που μάχονταν εναντίον της τρομοκρατίας τόσο μακριά από την πατρίδα τους και σκοτώθηκαν από έναν βομβιστή-καμικάζι (…) Τιμώ αυτό που έκαναν για τη χώρα μας. Εκφράζω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους», όπως ανέφερε μέσω Twitter.

Ο θάνατος των τριών τσέχων υπαξιωματικών αυξάνει σε 13 τον αριθμό των στελεχών των τσεχικών ένοπλων δυνάμεων που έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν.

Στα μέσα Ιουλίου, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν δύο άνδρες σε μία εβδομάδα, γεγονός που αύξησε σε 4 τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν φέτος. Το 2017, είχαν σκοτωθεί 11 αμερικανοί στρατιωτικοί.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί