Οι επιβάτες έφτασαν στην Κρήτη, αλλά οι αποσκευές τους έμειναν στο λιμάνι του Πειραιά!

Μπορεί οι επιβάτες να μπήκαν κανονικά στο πλοίο για Χανιά στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, τα λεωφορεία με τα πράγματά τους και πολλά ασυνόδευτα δέματα έμειναν έξω.

Οπως ανέφερε στο Parakritika.gr ο υπεύθυνος δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης, Μιχάλης Τσουπάκης, τρία λεωφορεία από Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Πάτρα, δεν μπήκαν στο πλοίο, επειδή είχε γεμίσει φορτηγά και δεν υπήρχε άλλος χώρος.

Αποτέλεσμα; Τα λεωφορεία με τις αποσκευές των επιβατών και τα δέματα να μείνουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Το ΚΤΕΛ πάντως θα εξυπηρετήσει τους επιβάτες, στέλνοντας λεωφορεία να τους παραλάβουν από τη Σούδα, όσο για τις αποσκευές τους, το θέμα πρόκειται να διευθετηθεί σήμερα.

Σε ενημέρωση που υπήρξε από το υπεραστικό ΚΤΕΛ, εκφράζεται η διαμαρτυρία για ότι συνέβη στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν φραστικές αντεγκλίσεις, όταν κάποιος έκανε λόγο για ευθύνη του ΚΤΕΛ, προφανώς μη γνωρίζοντας τι πραγματικά είχε συμβεί στον Πειραιά, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί επιβάτες από τα Ιωάννινα, την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη (απ’ όπου έρχονταν τα λεωφορεία) κοιμήθηκαν χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς έγινε και ξύπνησαν, μαθαίνοντας ότι οι αποσκευές τους ήταν ακόμη στην Αθήνα, μέσα στα λεωφορεία που… ξέμειναν στο λιμάνι.

Οι διαμαρτυρίες βεβαίως δεν άργησαν και υπήρξαν στιγμές έντασης, καθώς στο λιμάνι βρέθηκαν και στελέχη του υπεραστικού ΚΤΕΛ, που είχε προβλέψει για τη μεταφορά των επιβατών στα Χανιά, βάζοντας τρία λεωφορεία από τον κεντρικό του σταθμό.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δεν υπήρξε καμία απολύτως ενημέρωση, παρά μόνο στις 7 το πρωί, όταν και οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ που βρέθηκαν στη Σούδα εξήγησαν τι συνέβη.

Σύμφωνα πάντως με επιβάτες, τα λεωφορεία βρίσκονταν στον Πειραιά τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον απόπλου, οπότε προκύπτει πως δεν υπάρχει ευθύνη του ΚΤΕΛ για το γεγονός ότι τα λεωφορεία του δεν μπήκαν στο καράβι.

Η επίσημη ενημέρωση από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων – Ρέθυμνης

Το Διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε. εκφράζει τη λύπη του για το χθεσινό ατυχές περιστατικό της παράλειψης της κοινοπραξίας ANEK LINES – BLUE STAR FERRIES να μεταφέρει με το πλοίο στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά τα λεωφορεία της και ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού, το οποίο ταλαιπωρήθηκε.

Επισημαίνουμε ότι η εταιρία μας δεν έχει καμία ευθύνη, διότι τα λεωφορεία της και οι οδηγοί της ήταν σε αναμονή στην προβλήτα.

Τα πράγματα των επιβατών θα παραδοθούν σήμερα με την άφιξη των λεωφορείων στο σταθμό των Χανίων.

parakritika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί