Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, με θέμα την εθνική τραγωδία από τις καταστροφικές πυρκαγίες που έπληξαν στην Ανατολική Αττική την Δευτέρα 23 Ιουλίου.

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για κυνισμό και θράσος του πρωθυπουργού.

«Τη Δευτέρα, 92 άτομα έχασαν τη ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο. Ο αριθμός μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερος. Καθένας μας βλέπει να καθρεφτίζονται στους δικούς μας ανθρώπους τα πρόσωπα της τραγωδίας. Είναι ένα μαύρο ψηφιδωτό από οικογενειακά δράματα και δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε γιατί δεν πρέπει να ησυχάσουμε. Μπορούσε να ήταν δικοί μας άνθρωποι εκεί. Μια μάχη άδικη και άνιση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκη.

Ο κ.Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του δήλωσε πως από σήμερα αναλαμβάνει την ευθύνη, έχοντας δίπλα του ανθρώπους για τον σχεδιασμό της Πολιτικής Ευθύνης, ενώ υπογράμμισε πως το κράτος υπάρχει για να διασφαλίζει τους πολίτες και τις περιουσίες του και πως οι πολίτες δεν θέλουν άλλα ψέματα.

Όπως είπε, βρέθηκε, ως όφειλε, πλάι σε αυτούς τους ανθρώπους, άκουσε πολύ και μίλησε λίγο, επισημαίνοντας, όμως, πως ποτέ δεν έχει νιώσει τόσο άσχημα όσο την περασμένη Πέμπτη όταν πήγε στο καμένο οικόπεδο που χάθηκαν συμπολίτες μας.

«Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης οφείλω να σταθώ με υπευθυνότητα, απέναντι στην τραγωδία. Κάθε δημόσιο πρόσωπο οφείλει να πάρει θέση. Είχαμε να κάνουμε με μια πρωτόγνωρη τραγωδία. Ούτε εγώ, ούτε η ΝΔ, έπρεπε να εμπλακούμε σε μία ανούσια αντιπαράθεση. Αυτά που λένε αυτοί που έζησαν τη μαύρη Δευτέρα έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος και πολύ περισσότερη αλήθεια από δηλώσεις» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως οι ευθύνες θα αποδοθούν. Όπως ανέφερε έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα κάνει ότι μπορεί ως αρχηγός της αντιπολίτευσης για να αποδοθούν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε, κλείνοντας την εισαγωγή του όσους βοήθησαν για να μην θρηνήσουμε περισσότερα θύματα : «Ευχαριστώ όσους έδωσαν τη μάχη με τη φωτιά. Η στάση τους είναι αχτίδα ελπίδας«, δήλωσε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι τα γεγονότα έχουν τη δική τους φωνή και είναι αμείλικτη» και δήλωσε «αδυνατώ να καταλάβω πως υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση».

Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε στους δημοσιογράφων που βρέθηκαν στην Πειραιώς: «Τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση; Αδυνατώ να το καταλάβω, όταν αναλαμβάνει κάποιος την πολιτική ευθύνη, αυτή συνοδεύεται από παραίτηση. Πώς κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται σήμερα; Ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κυρία Δούρου, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός της αστυνομίας έχουν τεράστιες ευθύνες».

Ακόμα σε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ζητούμε το αυτονόητο. Ασφάλεια γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. Δεν θέλουν αλλά ψέματα και στάχτες» ενώ τόνισε πως πρόκειται για ζητήματα που πρέπει να διερευνηθούν από την δικαιοσύνη : «Ζητώ από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου να αναθέσει την έρευνα σε εφέτη εισαγγελέα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα Νέα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί