Κρήτη: Εντοπίστηκαν ακόμη τέσσερις φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους  εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά  165 δενδρύλλια κάνναβης

 

Ολοκληρώθηκε χθες (23.07.2018) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερις φυτείες και κατασχέθηκαν συνολικά εκατό εξήντα πέντε (165) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές αγροτικές και ορεινές δύσβατες περιοχές με πυκνή βλάστηση, του παραπάνω Δήμου τέσσερεις (4) φυτείες, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εκατό εξήντα πέντε (165) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως τρία μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων των φυτειών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Να υπενθυμίσουμε ότι άλλες δύο φυτείες εντοπίστηκαν εχθές στην περιοχή του Ηρακλείου, και άλλες τρεις προχθές σε περιοχή στο Ρεθύμνο.

Δείτε: Κρήτη: Εντοπίστηκαν τρεις φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης

Ηράκλειο: Νέες φυτείες κάνναβης εντόπισε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. (Φωτο)

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί