Μα πώς το είπε η Φωφώκα; Καθεστωτική η αριστερά;

Ίσως αν δεν υπήρχε στην πολιτική ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς, να μη μαθαίναμε ποτέ τη Φώφη Γεννηματά, την κόρη του. Και δεν θα μπορούσε να είναι φυσικά πρόεδρος ενός μικρού- όπως κατάντησαν το άλλο πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ- κόμματος.

Γι αυτό είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς αν σοβαρολογεί όταν – αν και λειτουργεί μόνο επειδή είναι πολιτική κληρονόμος κάποιων που κυβέρνησαν και ταύτισαν εαυτούς με την έννοια του κράτους, και το δημόσιο συμφέρον με το προσωπικό- φωνάζει ότι η αριστερά είναι… καθεστωτική!

Ναι, το είπε χθες βράδυ από τις Σέρρες!

“Η ώρα της αλλαγής πλησιάζει”, αναφώνησε με υψωμένη τη γροθιά!. “Ο υπαρκτός καθεστωτισμός του κ.Τσίπρα καταρρέει”!

Και διακήρυξε: “Εμείς δεν είμαστε ο Τρίτος Πόλος, αλλά ο Μόνος Δρόμος! Προοδευτικός, Κεντροαριστερός”.

Επίσης προκαλεί απορία αν εκείνη που διέλυσε πριν συγκροτηθεί το Κίνημα Αλλαγής επειδή ακριβώς προσέγγισε τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη, σοβαρολογεί κατηγορώντας την αριστερά ότι έχει γίνει… “χορηγός” τη ΝΔ!

Διαβάστε τί φώναξε επίσης χθες βράδυ, αναφερόμενη στον πρωθυπουργό:

«Όχι! Δεν είναι αδέξιος. Είναι δεξιός και με τη βούλα! Φορέσει δεν φορέσει γραβάτα, πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού. Το δε κουστούμι που έφτιαξε – στενός κορσές για τους πολίτες – ταιριάζει μόνο στον κ. Μητσοτάκη. Έχει γίνει ο μεγάλος χορηγός του».

Ανεβάζοντας τους τόνους, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελείωσαν, η λύση όμως δεν είναι η επανάκαμψη της ΝΔ. Προσπαθούν να δημιουργήσουν οι δυο τους ένα δίπολο, γιατί έτσι νομίζουν ότι θα κρατήσουν δυνάμεις οι μεν, και θα κερδίσουν τις εκλογές οι δε. Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο, ο ένας στηρίζει τον άλλο μέσα από την πόλωση και το διχασμό. Είναι ο φερετζές τους για να κρύψουν το πόσο μοιάζουν. Μαζί ξεκίνησαν το 2010 στις πλατείες των αγανακτισμένων. Μαζί και με τη Χρυσή Αυγή. Η πόλωση, και τότε και τώρα, είχε στόχο την παράταξή μας. Όλοι γνωρίζουν όμως πια, ότι το θύμα είναι ο ελληνικός λαός».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι μόνο πρόοδος ή συντήρηση. Αλλά και συνεννόηση ή διχασμός. Είμαστε αποφασισμένοι. Σπάμε το δίπολο κάθε μέρα. Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση. Θα νικήσουμε και τους δύο εκφραστές της, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ναι, έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί