Μ. Συντυχάκης: Υπέρογκα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους δημοτικούς συνδυασμούς

Να επιλυθεί το πρόβλημα με τα υπέρογκα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε δημοτικούς συνδυασμούς ζήτησε το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή. Την Επίκαιρη Ερώτηση ανέπτυξε ο βουλευτής του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος ανέφερε πως μόνο στην Κρήτη υπάρχουν 35 συνδυασμοί που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα.

Με βάση το νόμο «Καλλικράτη» οι δημοτικοί συνδυασμοί είναι υποχρεωμένοι να αποστείλουν στο υπουργείο Εσωτερικών τις εκλογικές τους δαπάνες. Ωστόσο, υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις που για λόγους που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των υποψήφιων δημάρχων, τα στοιχεία έφτασαν εκπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Ο Μ. Συντυχάκης τόνισε πως υπάρχουν υποψήφιοι δήμαρχοι και μέλη συνδυασμών που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, καθώς έχουν δεσμευτεί χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή από επιστροφές φόρων. Επίσης, δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα, ενώ προστίθενται και τόκοι υπερημερίας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι θα πρέπει να εκλείψει άμεσα κάθε ασάφεια στο νόμο 4447/2016 που αφορά τη διαγραφή των προστίμων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υποστήριξε πως την ευθύνη για το θέμα των προστίμων την έχουν οι Εκλογικές Επιτροπές που συγκροτούνται σε κάθε νομό από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Μ.Συντυχάκη στο ακόλουθο βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί