Κρήτη: Κινδύνευσαν δυο μικρά σκάφη στην ίδια περιοχή

Δυο μικρά ιδιωτικά σκάφη κινδύνευσαν χθες ανοικτά του Αγίου Νικολάου και χρειάστηκε η βοήθεια του Λιμενικού για την ρυμούλκησή τους, ενώ στη δεύτερη περίπτωση οι προσπάθειες ενισχύθηκαν και από επαγγελματικό σκάφος.
Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρονται:
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της Τετάρτης, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, ότι το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής «ΘΥΤΟΥΡ» Τ. Σύρου 278 με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη μαρίνα Αγίου Νικολάου .
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή του οποίου το «ΘΥΤΟΥΡ»  ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίου Νικολάου.  Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου , απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας .
Επίσης, το απόγευμα της Τετάρτης ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, ότι το ιστιοφόρο «MY WAY» σημαίας Ολλανδίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΜΟΥΔΑΡΑΣ» Αγίου Νικολάου .
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το επαγγελματικό ταχύπλοο σκάφος «ΡΟΥΛΑ» Λ.Α.Ν. 1251 με τη συνδρομή του οποίου το «MY WAY»  ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στην μαρίνα Αγίου Νικολάου.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου , απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί