Η Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να ευθυγραμμίσει με το δίκαιο της ΕΕ τους κανόνες της σχετικά με την έκπτωση ζημιών που προκύπτουν στην αλλοδαπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να ευθυγραμμίσει με το δίκαιο της ΕΕ τους κανόνες της σχετικά με την έκπτωση ζημιών που προκύπτουν στην αλλοδαπή.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στις ελληνικές Αρχές, επειδή η φορολογική μεταχείριση στις επιχειρηματικές ζημίες που προκύπτουν στην Ελλάδα είναι διαφορετική σε σχέση με εκείνες που προκύπτουν σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Η Κομισιόν θεωρεί ότι παρότι τα επιχειρηματικά κέρδη που παράγονται στην Ελλάδα, όσο και τα επιχειρηματικά κέρδη που παράγονται σε άλλο κράτος της ΕΕ/ΕΟΧ υπόκεινται σε φορολόγηση στην Ελλάδα, η μεταχείριση των ζημιών που προκύπτουν στην αλλοδαπή περιορίζεται από την ελληνική νομοθεσία και τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδίδονται από τις ελληνικές φορολογικές Αρχές. «Η εν λόγω διαφορετική μεταχείριση συνιστά περιορισμό του δικαιώματος εγκατάστασης (άρθρο 49 της ΣΛΕΕ)» τονίζει η Επιτορπή.

Η Ελλάδα καλείται να λάβει μέτρα εντός των προσεχών δύο μηνών.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί