Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου για κύκλωμα λαθραίας αγοραπωλησίας όπλων σε όλη την Ελλάδα

Σε υπόθεση λαθραίας αγοραπωλησίας όπλων φέρεται να εμπλέκεται γνωστός 55χρονος επιχειρηματίας που διατηρεί κατάστημα στρατιωτικών ειδών στο Ηράκλειο, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία παρακολουθούσε εδώ και αρκετό καιρό τις κινήσεις του επιχειρηματία, ο οποίος θεωρείται εγκέφαλος του κυκλώματος με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε έλεγχο και να κατασχέσει μεγάλο φορτίο όπλων, τα οποία φέρεται να είχε στην κατοχή του για να τα πουλήσει.

Μάλιστα, σε όλη την Ελλάδα διεξάγονται έρευνες των αστυνομικών αρχών, σε σημεία στα οποία οι αστυνομικοί βρήκαν εμπλοκή με το συγκεκριμένο κύκλωμα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες της ΕΡΤ, στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται άλλα έξι άτομα από το Ηράκλειο, συγγενείς μεταξύ τους, και ένα άτομο από την Ημαθία που έχουν επίσης συλληφθεί.

Ο 55χρονος επιχειρηματίας φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας διευθυντής εταιρείας κούριερ.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορα σημεία 16 πυροβόλα όπλα, 6 κινητά τηλέφωνα, 19 σπρέι πιπεριού, 2.773 σφαίρες, 49 γεμιστήρες, 8 κλείστρα πιστολιού, 2 πτυσσόμενες αστυνομικές ράβδοι, 6 τέιζερ. 2 εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, ένα μαχαίρι και πλήθος εγγράφων, αποδεικτικών των αγοραπωλησιών.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης τον περασμένο Μάρτιο, όταν στον Προμαχώνα εντοπίστηκε μεγάλο φορτίο όπλων προερχόμενο από τη Βουλγαρία με αποδέκτη τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σπείρα έκανε παράνομη εισαγωγή όπλων από τα Βαλκάνια και κυρίως από τη Βουλγαρία και τα διακινούσε σε όλη την Ελλάδα. Η αστυνομία ερευνά ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων ατόμων εντός και εκτός Κρήτης.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί