Κρήτη: Πετούν στο δρόμο την οικογένεια 47χρονου καρκινοπαθή (Φωτογραφίες)

Είναι μια από τις οικογένειες στα Χανιά, που δεν τις χτύπησε απλά η οικονομική κρίση αλλά και η μοίρα. Ένα ανδρόγυνο, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ζούσε μια φυσιολογική ζωή, και σήμερα, όχι μόνο αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, αλλά έχει χτυπηθεί και από ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την καθημερινότητα του.

Η κ. Ε.Δ. και ο κ. Ν.Δ. ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά. Ζουν πλέον με μια σύνταξη των 300 περίπου ευρώ το μήνα, συντηρούν το παιδί τους που μόλις ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις αλλά το μαρτύριο τους, δεν σταματά εδώ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κ. Ν. έχει χτυπηθεί από καλπάζουσας μορφής καρκίνο και όχι μόνο του είναι αδύνατο να εργαστεί, αλλά βρίσκεται καθηλωμένος και μη αυτοεξυπηρετούμενος στο κρεβάτι. Η σύζυγος του προσπαθεί να τον φροντίσει και προφανώς της είναι αδύνατο να εργαστεί κάπου άλλου.

Τους κάνουν έξωση και τους κοινοποίησαν το εξώδικο! 

Το δράμα της οικογένειας όμως, έχει δυστυχώς ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού στο οποίο ζουν, κάτω από πραγματικά άθλιες συνθήκες επιβίωσης, τους κάνουν έξωση. Τους έχει κατ’ επανάληψη ζητηθεί να αδειάσουν το σπίτι, ενώ πρόσφατα, όπως βλέπετε και στο σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει ο «Κύριος Έπαρχος»   τους κοινοποιήθηκε εξώδικο σύμφωνα με το οποίο, θα πρέπει με καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου 2018, να έχουν αφήσει το σπίτι…

Ένας καρκινοπαθής δηλαδή στο δρόμο με την οικογένεια του κι ένα σπίτι που τον διώχνουν άρον άρον από εκεί, το οποίο μόνο κατάλληλο δεν μπορεί να θεωρηθεί για έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Ας γίνουν τα Χανιά και η Κρήτη ολόκληρη μια γροθιά και πάλι…

Κάποιοι φίλοι του ζευγαριού έχουν ευαισθητοποιηθεί και σε συνεργασία με την υπηρεσία της  πρόνοιας στα Χανιά, η οικογένεια αυτή, διασφαλίζει κάποια ελάχιστα χρήματα και το καθημερινό φαγητό της. Σίγουρα όμως, ένας άνθρωπος όπως ο κ. Ν.Δ. με το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, έχει δικαίωμα, να ζήσει τον χρόνο που του έχει απομείνει και να δώσει τη «μάχη» του με την ανίατη ασθένεια, τουλάχιστον σ’ ένα καλύτερο περιβάλλον.

Ας γίνουν τα Χανιά και η Κρήτη ολόκληρη, για μια ακόμη φορά, μια γροθιά, κι ας δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τη δυνατότητα, να ζήσουν λίγο πιο… ανθρώπινα.

Λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένεια, προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος Τραπεζικός Λογαριασμός στον οποίον εκείνοι που θέλουν  να βοηθήσουν, να το κάνουν.

Η στήλη όμως,έχοντας ολοκληρώσει το ρεπορτάζ της για τις συνθήκες και την πραγματική κατάσταση που βιώνει αυτή η οικογένεια, δίνει στη δημοσιότητα δυο τηλέφωνα επικοινωνίας, στα οποία όσοι θέλουν να βοηθήσουν, με οποιοδήποτε τρόπο, μπορούν με απόλυτη ασφάλεια να το κάνουν.

Πληροφορίες:

Κα Εριέττα:6934064313

Κα Ελένη:  6995245053  

eparxies.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί