Οι εκδηλώσεις στο Βλαχάκειο για τον Ιούλιο

Ανακοινώθηκαν από το Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου «Περικλής Βλαχάκης» οι εκδηλώσεις για τον Ιούλιο του 2018.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κυριακή 15 Ιουλίου 

Η πρώτη εκδήλωση για το καλοκαίρι 2018 είναι μια μεγάλη συναυλία με τον Γιώργο Μανωλάκη και τους Στέφανο Κουρουπάκη, κόντρα μπάσο, Νικόλα Χριστόπουλο, κρουστά και Μπάμπη Παρασκάκη στο λαούτο, λύρα, ασκομαντούραΣε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βιάννου, στις 21.00 στην αυλή του Πνευματικού Κέντρου.

Κυριακή 22 Ιουλίου ώρα 21.00.

Θεατρική απόδοση του έργου  «Η Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη από την «Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ». Οι δημιουργοί της παράστασης επέλεξαν τον τόπο μας και τον χώρο μας για να δώσουν την πρεμιέρα των παραστάσεων τους, για φέτος το καλοκαίρι. Έντονος ο συμβολισμός και μεγάλη η τιμή για το Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο.

Τετάρτη 25 Ιουλίου, Ηράκλειο

Με χαρά και συγκίνηση το ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου “Περικλής Βλαχάκης» θα παρουσιάσει δυο βιβλία που εκδόθηκαν πρόσφατα:

  • «Το Βιαννίτικο Μουσικό Εργαστήρι». Το περιεχόμενο του βιβλίου  βασίζεται στην αφήγηση των καταγραφών (ιστορικών και μουσικών) που έκανε η Μαρία Χλειουνάκη-Μαστρογιωργάκη και αφορούν την περιοχή της Βιάννου. Μουσικολογικό σχολιασμό έκανε η ιστορικός μουσικολόγος Άννα Παπαγιανάκη-Διβανή. Το βιβλίο συνοδεύεται από ψηφιακό δίσκο με παλιές ηχογραφήσεις. Θα το παρουσιάσει ο Αγησίλαος Αληγιζάκης Γιατρός-Πολιτισμολόγος και θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί από τις δυο συγγραφείς.
  • «Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου Περικλής Βλαχάκης». Μιλούν για τον Δωρητή και τη διαδικασία Ίδρυσης και κατασκευής του Πνευματικού Κέντρου, άνθρωποι που τον έζησαν και στήριξαν το όραμά του.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τους Βαγγέλη Βαρδάκη, Μανώλη Παπαδάκη, Μάνθο και Ραφαήλ Δαμουλάκη, Δημήτρη Παπαματθαιάκη (Σκαρβελά).

Η εκδήλωση, η οποία γίνεται υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα γίνει στις 19.30 την Τετάρτη 25 Ιουλίου στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου στην οδό Πλαστήρα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί