Εκπληκτική Κροατία, έστειλε τους Άγγλους… σπίτι

Η Κροατία έκοψε …το όνειρο της Αγγλίας και με μεγάλη νίκη – ανατροπή στην παράταση, με 2-1, είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ του 2018. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι εκπληκτικοί Κροάτες στον τελικό, 20 χρόνια ακριβώς μετά την προηγούμενη ευκαιρία που είχαν χάσει, στον ημιτελικό απέναντι στους διοργανωτές τότε Γάλλους.

Οι Άγγλοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 1-0, αλλά η Κροατία με ηγέτη και σκόρερ της ισοφάρισης έναν εκπληκτικό Ιβάν Πέρισιτς, ισοφάρισαν και μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση στο 90λεπτο. Το κατάφεραν στην παράταση, με τον Μάντζουκιτς και πήραν μια δίκαιη νίκη – πρόκριση.

Στο πρώτο ημίχρονο τα «Λιοντάρια» είχαν καθαρά τον πρώτο λόγο. Προηγήθηκαν μόλις στο 5΄με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ που δεν άφησε περιθώριο στον Σούμπασιτς. Τους βοήθησε αυτό να φέρουν το ματς στον ρυθμό που ήθελαν. Δεν απείλησαν βέβαια σοβαρά για δεύτερο γκολ, εκτός από ένα σουτ του Λίνγκαρντ από καλή θέση, αλλά κρατούσαν εύκολα την «μουδιασμένη» Κροατία μακριά από την περιοχή τους και δοκίμαζαν την αντίπαλη άμυνα, κυρίως με κόντρα επιθέσεις με τον Στέρλινγκ.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν μια διαφορετική ιστορία. Οι Κροάτες έβγαλαν προσωπικότητα, πάθος και μαζί με την ποιότητα που ούτως ή άλλως διαθέτουν, κυριάρχησαν. Ήρθε η ισοφάριση με τον προβολή του Πέρισιτς και ο παίκτης της Ίντερ σχεδόν αμέσως μετά είχε και σουτ στο δοκάρι. Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας η Κροατία συνέχισε να είναι η πρωταγωνίστρια, αλλά και με την αστοχία να την κυνηγάει στις περιπτώσεις που πλησίασε το δεύτερο γκολ.

Οι Άγγλοι μπήκαν καλύτερα στην παράταση και έλεγξαν ξανά το ματς, όμως με το ξεκίνημα του δεύτερου 15λεπτου, οι Κροάτες «ξύπνησαν» και πάλι. Στο 109΄ο Μάτζουκιτς με πλασέ, μετά από κεφαλιά – ασίστ του Πέρισιτς, έκανε το 2-1, ενώ ο επιθετικός της Γιουβέντους ήταν κυριολεκτικά στα όρια της σωματικής κατάρρευσης στην παράταση, όπως και στο ματς με την Ρωσία. Οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν ουσιαστικά, ενώ οι Κροάτες πλησίασαν άλλες δυο φορές το γκολ μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:

Κροατία (Ζ. Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς(95΄Πίβαριτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς(118΄Πάντελ), Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς(101΄Κράμαριτς), Μάντζουκιτς(115΄Τσόρλουκα), Πέρισιτς

Αγγλία (Γ. Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ(112΄Βάρντι), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Χέντερσον(97΄Ντάιερ), Τρίπιερ, Λίνγκαρντ, Άλι, Γιανγκ(91΄Ρόουζ), Στέρλινγκ(74΄Ράσφορντ), Κέιν.

efsyn

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί