Διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία ενάντια στο ΝΑΤΟ

Διαδήλωση ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διήμερη σύνοδος κορυφής, πραγματοποιούν συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια με σκοπό να κινηθούν προς τη Βουλή και ακολούθως προς την αμερικάνικη Πρεσβεία, με βασικό αίτημα την απεμπλοκή της χώρας από τη βορειοατλαντική συμμαχία και το κλείσιμο των βάσεων.

«Οι διαδηλώσεις αυτές αποτελούν βήμα στην ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντικυβερνητικού και αντιεθνικιστικού κινήματος. Για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να ενθαρρυνθεί το αντινατοϊκό κίνημα σε όλες τις άλλες χώρες. Για άμεση διακοπή κάθε ελληνικής υποστήριξης σε οποιοδήποτε πολεμικό μέτωπο, για την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών εκτός συνόρων. Για την άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών, και να μην υπάρξει νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που καλεί στη διαδήλωση.

«Το ΝΑΤΟ είναι μια ιμπεριαλιστική στρατιωτική συμμαχία που παράγει πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στηρίζει αντιδημοκρατικά καθεστώτα σε πολλές χώρες, όπως έκανε και στην χώρα μας με την επταετή δικτατορία, ενισχύει το κυνήγι των εξοπλισμών, καταδυναστεύει λαούς και αποσταθεροποιεί την περιοχή μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ, ενώ σημειώνει την αντίθεσή της στη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ «διότι διευκολύνει την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, με επικίνδυνες συνέπειες για την χώρα μας.»

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη.

topontiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί