Στον τελικό του Μουντιάλ η Γαλλία! (Βίντεο)

Είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και δώδεκα μετά την τελευταία της συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Γαλλία δίνει και πάλι το «παρών» στο μεγάλο ραντεβού με την ποδοσφαιρική ιστορία της.

Οι «τρικολόρ» κατάφεραν να… ακυρώσουν τα μεγάλα «αστέρια» των Βέλγων και με εκπληκτική κυνικότητα, επικράτησαν 1-0 με γκολ του Ουμτιτί (51′) με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκριζμάν και έτσι θα βρεθούν για τρίτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης και για πρώτη χωρίς να υπάρχει στο ρόστερ ο «θρύλος» του ποδοσφαίρου της χώρας, Ζινεντίν Ζιντάν.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση:

 

Πώς έπαιξαν

Με μία έκπληξη παρέταξε το Βέλγιο ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, αφού στην ενδεκάδα μπήκε ο Ντεμπελέ, με αποτέλεσμα να διαφοροποιηθεί όλη η διάταξη, με το συνηθισμένο 3-4-3 να μετατρέπεται σε 3-5-2 και τον Αζάρ να παίζει πιο κοντά στον Λουκάκο και τον Ντε Μπρούιν να τραβιέται στα πλάγια.

Καμία απολύτως έκπληξη για τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, καθώς επέλεξε τους γνωστούς «11» με τον Ματουιντί να επιστρέφει στην ενδεκάδα, αφού εξέτισε την τιμωρία της μίας αγωνιστικής, παίρνοντας θέση στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Εικόνα live 21962187/100082.jpg

Το ματς

Σε μία μάχη επικράτησης στο χώρο της μεσαίας γραμμής, που θα έφερνε κατά συνέπεια και κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο εξελίχθηκαν τα πρώτα λεπτά, με το Βέλγιο και το ενισχυμένο κέντρο του να βγαίνει κερδισμένο. Με αυτή τη διαμορφωθείσα κατάσταση, η ομάδα του Μαρτίνεθ έφτασε τα ποσοστά της κατοχής της μπάλας στα επίπεδα του 60%, στοχεύοντας ταυτόχρονα σε μια υπερφόρτωσης της αριστερής πτέρυγας που κινούνταν οι Αζάρ και Ντε Μπρούιν.

Στο 16’ και το 19’ ο άσος της Σίτι και στη συνέχεια αυτός της Τσέλσι δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά Ουμτιτί και Βαράν ήταν σταθεροί και στη σωστή θέση, διατηρώντας το «μηδέν» για την άμυνά τους. Η πραγματικά καλή ευκαιρία για τους Βέλγους ήρθε μέσω στημένης φάσης στο 22’, όταν από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Αλντερβάιρελν, εκείνος χωρίς να το πολυσκεφτεί έκανε το σουτ με το αριστερό, με τον Γιορίς να κάνει μια εκπληκτική επέμβαση.

Εικόνα live 21962187/8597.jpg

Από το 30’ και μετά η Γαλλία άρχισε να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς, αφού πρώτα ο Ζιρού είχε μία κεφαλιά από την οποία η μπάλα πέρασε άουτ, αλλά στο 39’ δημιούργησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο εκπληκτικός Εμπαπέ βρήκε την πάσα στον Παβάρ που είχε κάνει κίνηση μέσα στην περιοχή, αυτός σημάδεψε σωστά , αλλά το πόδι του Κουρτουά κράτησε το 0-0, αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Εικόνα live 21962187/90806.jpg

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ, 4-2-3-1): Γιορίς – Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ – Πογκμπά, Καντέ – Εμπαπέ, Γκριζμάν, Ματουιντί (86’ Τολισό) – Ζιρού (85’ Ενζονζί)

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, 3-5-2): Κουρτουά – Βερτόγχεν, Κομπανί, Αλντερβάιρελντ – Ντεμπελέ (60’ Μέρτενς), Φελαϊνί (80’ Καράσκο), Βίτσελ, Τσαντλί (90’+1’ Μπατσουαγί), Ντε Μπρούιν – Αζάρ, Λουκάκου

sportfm.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί