Το άγνωστο διαμάντι της Κρήτης με τα κρυστάλλινα νερά! (Βίντεο & φωτο)

Η Κρήτη είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας κι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Χανιά, Ηράκλειο, Πρέβελη, Ελαφονήσι και Γαύδος είναι μόνο λίγα από τα μέρη που επιλέγουν κάθε χρόνο οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ωστόσο λόγω της μεγάλης δημοτικότητας τους, τα μέρη αυτά χάνουν όλο και περισσότερο την αυθεντικότητα τους. Αν ανήκετε σε αυτούς που θέλουν να κάνουν πιο ήσυχες διακοπές μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα αξίζει να επισκεφτείτε τον Ξερόκαμπο στον νομό Λασιθίου.

Απέχει 103 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο, 69 χλμ. περίπου από την Ιεράπετρα και 47 χλμ. από τη Σητεία. Πρόκειται για μια μεγάλη αμμώδη παραλία, με ρηχά, τιρκουάζ νερά και μικρούς αμμόλοφους.

Το μέρος ενδείκνυται και για τους λάτρεις του του υποβρύχιου ψαρέματος , λόγω των σπηλιών που περιστοιχίζουν την παραλία.

Στον οικισμό του Ξερόκαμπου και την γύρω περιοχή θα βρείτε αρκετές ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ περισσότερα καταστήματα θα βρείτε στη Ζάκρο.

Στην περιοχή έχει πολλούς μικρούς κολπίσκους που σχηματίζουν μικρές παραλίες, στις οποίες είναι πιθανόν να είστε μόνοι σας ακόμα και την περίοδο του Αυγούστου.

Αξίζει να περάσετε μια βόλτα από την παραλία Άργιλος, σε έναν μικρό κόλπο με άμμο και ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία αυτή, καθώς δηλώνει και το όνομά της, περιστοιχίζεται από βράχια που περιέχουν άργιλο. Αν βρεθείτε εκεί μην διστάσετε να δοκιμάσετε λασπόλουτρο ή θεραπεία με άργιλο.

Στην γύρω περιοχή υπάρχουν λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς και κάποιες ταβέρνες. Κοντά στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου θα συναντήσετε και τα ερείπια της Αμπέλου, μια πόλης που ανήκει στην ελληνιστική περίοδο.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί