Κρήτη: Ξυπνούν μνήμες από τη συγκλονιστική υπόθεση ομηρίας στον ΟΚΑΝΑ

Εκδικάζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η υπόθεση ομηρίας στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά που είχε σημειωθεί στις 8 Μαΐου 2017, με δράστη έναν 45χρονο πρώην τοξικομανή.

Το περιστατικό αυτό είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ο δράστης πείστηκε να παραδοθεί στις αρχές μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις. Μάλιστα δεν έλειψε και η ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς με αποτέλεσμα ο 45χρονος να τραυματιστεί ελαφρά από τα θραύσματα τζαμιών που είχαν σπάσει.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Όλα άρχισαν το πρωί της 8ης Μαϊου, όταν ο 45χρονος ο οποίος είναι πατέρας πέντε παιδιών  και συμμετείχε στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ  μπήκε στη μονάδα λίγο μετά τις 8 διαμαρτυρόμενος ότι ο Δήμος Χανίων θα γκρεμίσει το περίπτερο το οποίο διατηρεί στο ενετικό λιμάνι των Χανίων. Ο ίδιος είπε στους τρεις εργαζόμενους πού βρίσκονταν στον χώρο ότι δεν θα τους πειράξει.

Οι εργαζόμενοι ανέβηκαν στον πάνω όροφο και κλείστηκαν σε ένα γραφείο. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις.

Όταν ο 45χρονος είδε τους αστυνομικούς, οι οποίοι του ζήτησαν να ηρεμήσει και να βγει από τον χώρο, άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να απαντήσουν και οι αστυνομικοί.

Στο σημείο έφτασε και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ο οποίος διαβεβαιώσε τον 45χρονο ότι προς το παρών και τουλάχιστον για τη θερινή περίοδο ο δήμος δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατεδάφισης του περιπτέρου. Παράλληλα βρέθηκαν στον ΟΚΑΝΑ ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης συνοδευόμενος από τον εισαγγελέα Χανίων.

Η υπόθεση τελικά είχε αίσιο τέλος καθώς λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι ο 45χρονος παραδόθηκε στους αστυνομικούς και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία αστυνομικής δύναμης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

kriti24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί