Κρήτη: Η ώρα της κρίσης για τον θάνατο του 25χρονου από μπαλωθιές στο Πασχαλινό γλέντι

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, η εκδίκαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του 25χρονου αθλητή, Γιώργου Γυπαράκη που έπεσε νεκρός από μπαλωθιές στη διάρκεια Πασχαλινού γλεντιού σε συγγενικό σπίτι στην Ασή Γωνιά, το Πάσχα του 2014.

Στο εδώλιο κάθονται δύο άτομα με στενή συγγένεια μεταξύ τους που έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση. Πρόκειται για έναν 40χρονο -τότε- φίλο του θύματος που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και για τον 23χρονο ανιψιό του, ο οποίος κατείχε και φέρεται να κρατούσε στο γλέντι το όπλο με το οποίο έπεσαν οι μπαλωθιές με την τραγική κατάληξη. Μάλιστα και ο ίδιος ο 23χρονος τραυματίστηκε στο πρόσωπο από θραύσματα της βολής του θείου του και έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Και οι δύο είναι φυλακισμένοι στην Αγιά Χανίων.

Τι συνέβη

Στην σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης, κατέθεσαν οι οικοδεσπότες του γλεντιού και οι συνδαιτυμόνες του μοιραίου τραπεζιού, στο οποίο οι δυο δράστες είχαν φτάσει μόλις λίγα λεπτά πριν το συμβάν, αφού καλέστηκαν από το θύμα ενώ αποχωρούσαν από το απέναντι σπίτι μετά από το πασχαλινό γεύμα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, αρχικά, φαίνεται πως οι παρόντες είχαν μείνει με την εντύπωση πως είχε συμβεί ένα τραγικό ατύχημα στη διάρκεια ρίψης άσκοπων πυροβολισμών. Ωστόσο, στην πορεία και μετά τις πραγματογνωμοσύνες των ειδικών, τους δημιουργήθηκε η αίσθηση πως η ανθρωποκτονία έγινε με δόλο, αφού το θύμα πυροβολήθηκε από απόσταση που δεν ξεπερνούσε τα 25-30 εκατοστά. Πάντως, κανείς δεν υποστήριξε πως θύμα και δράστης είχαν μεταξύ τους διαφορές. Αντίθετα, όπως φάνηκε να προκύπτει από την ακροαματική διαδικασία και το αποδεικτικό υλικό που προσκόμισε η υπεράσπιση, είχαν μάλλον φιλικές σχέσεις.

Όπως εξιστόρησαν οι μάρτυρες, η ώρα ήταν περίπου 5 το απόγευμα και το γλέντι έβαινε προς ολοκλήρωση, όταν το θύμα είδε τον 40χρονο να αναχωρεί από το απέναντι σπίτι όπου διασκέδαζε και τον κάλεσε στο τραπέζι. Λίγα λεπτά μετά -και αφού είχε καταφτάσει και ο 23χρονος-, έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί από τον 40χρονο ενώ καθόταν στο τραπέζι και με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο, πολύ κοντά στα κεφάλια των διπλανών του και ενώ δίπλα έπαιζαν τρία μικρά παιδιά. Παρότι οι μάρτυρες κατέθεσαν πως ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από τις μπαλωθιές, κανείς δεν του ζήτησε να σταματήσει, “για να μην τον προσβάλουν” όπως χαρακτηριστικά είπε ο οικοδεσπότης. Οι επίδικοι δεύτεροι πυροβολισμοί ακούστηκαν περίπου 5 με 10 λεπτά αργότερα με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 25χρονος Γιώργος Γυπαράκης. Όπως διαπιστώθηκε, το όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί ήταν πιστόλι τύπου GLOCK 17 το οποίο είχε υποστεί μετατροπές και έριχνε κατά ρυπάς.

Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε το όπλο, δείχνει πως υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος ενώ αντίθετα η υπεράσπιση αποδίδει το συμβάν σε ατύχημα. Μάλιστα, χρησιμοποιεί το επιχείρημα πως στην εσωτερική γεμιστήρα του όπλου, τα μόνα αποτυπώματα που βρέθηκαν ήταν του θανόντα, υποστηρίζοντας πως ήταν εκείνος που το γέμισε.

Πάντως, όλοι οι μάρτυρες έκαναν λόγο για ένα παιδί “διαμάντι” που δεν είχε καμία σχέση με όπλα, ασχολούνταν με τον αθλητισμό και ήταν ενεργό μέλος της τοπικής κοινότητας.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί