Οι Ευρωπαϊκές Περιφέρειες της CRPM ανησυχούν για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Διάσκεψης των Παραθαλάσσιων και Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης (CRPM) πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, στην μικρή επαρχιακή πόλη Παρνού της Εσθονίας, στη Βορειοανατολική Ευρώπη.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει και εκπροσωπείται από τον Γιώργο Αλεξάκη Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων ο οποίος έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος της CRPM.

Οι Ευρωπαϊκές Περιφέρειες συναντιούνται προκειμένου να συζητήσουν τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Προϋπολογισμό 2020-2027 και τις επιπτώσεις του στις Περιφέρειες.

Τα ειδικότερα θέματα που συζητούνται είναι οι Μεταφορές και η Προσβασιμότητα των πιο απομακρυσμένων Περιφερειών, η Πολιτική Συνοχής, τα θαλάσσια θέματα και το μέλλον της Ευρώπης.

Οι Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, όπως αναφέρθηκε, δεν είναι ικανοποιημένες από τις ανακοινώσεις της Κομισιόν για τον ερχόμενο Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό 2020-7 διότι δεν απηχούν αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη σήμερα και επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται για μια συζήτηση μόνο για περισσότερα κονδύλια αλλά απαιτείται διερευνητικός διάλογος συνολικά για το μέλλον της Ευρώπης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί