«Γροθιά στο στομάχι» το εξώφυλλο του Time για τον χωρισμό των παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους

Το περιοδικό TIME για μια ακόμη φορά τα βάζει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Με ένα λιτό αλλά δυνατό εξώφυλλο κατακρίνει την πολιτική του Αμερικανού προέδρου για το προσφυγικό ζήτημα και την απόφασή του να χωρίσει τα παιδιά από τους γονείς που κρατούνται για παράνομη είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το περιοδικό εμπνεύστηκε την φωτογραφία από την ιστορία του John Moore. Ο John Moore, ένας φωτογράφος που έχει κερδίσει βραβείο Pulitzer για την Getty Images και φωτογραφίζει τους μετανάστες που διασχίζουν εδώ και χρόνια τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Αυτή την εβδομάδα μια από τις φωτογραφίες του αποτέλεσε ορόσημο της συζήτησης για τη μετανάστευση στην Αμερική.

Για τη φωτογραφία που τράβηξε με το κοριτσάκι, την μικρή Honduran ηλικίας δύο ετών που πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του Time είπε: «Αυτό ήταν δύσκολο για μένα. Μόλις τελείωσε, μπήκαν σε φορτηγό. Έπρεπε να σταματήσω και να αναπνεύσω βαθιά», δήλωσε ο Moore και πρόσθεσε πως η μικρή φώναζε καθώς η μητέρα της κρατείται στο McAllen του Τέξας. «Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να την πάρω. Αλλά δεν μπορούσα.»

Το τεύχος με το συγκεκριμένο εξώφυλλο θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί