Μπαλωμενάκης: Στα πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης τεκμηριώνονται κακουργήματα από 7 άτομα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ζητεί η εισαγγελέας Διαφθοράς, με την αποστολή της νέας δικογραφίας στη Βουλή, που αφορά σε μη πολιτικά πρόσωπα στον πυρήνα του ΚΕΕΛΠΝΟ, για αυτοτελή αδικήματα όπως ψευδορκία, ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία, που επαναλήφθηκαν και στις καταθέσεις τους στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία, ανέφερε ο πρόεδρός της, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», σημείωσε ότι «υπάρχει πορισματική έκθεση εισαγγελέων διαφθοράς με βάση τα πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ογκώδεις φάκελοι και στοιχεία. Κατέληξαν σε περίπου 60-70 σελίδες υλικού με το οποίο τεκμηριώνεται η γνώμη τους ότι πρόκειται για κακουργηματικές πράξεις εκ μέρους επτά ατόμων, του διοικητικού πυρήνα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η δικογραφία ήρθε στη Βουλή με πρωτοβουλία της εισαγγελέως Διαφθοράς, καθώς συνδέεται σε εκκρεμούσα από τον περασμένο Ιούνιο δικογραφία».

«Μας ζητείται να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικού προσώπου και συγκεκριμένα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας» είπε ο κ. Μπαλωμενάκης, διευκρινίζοντας ότι «το κατηγορητήριο δεν θα μπορούσε να αφορά τον κ. Γεωργιάδη, αλλά αφορά σε συγκεκριμένα μη πολιτικά πρόσωπα που κατονομάζονται. Έχουν παρελάσει τα περισσότερα από την Επιτροπή».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, «το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι αυτά που επισημαίνονται στην πορισματική έκθεση των εισαγγελέων ως ψέμματα, ως ψευδή στοιχεία, κατασκευές για να μην υπάρχει διαφώτιση της αλήθειας, επαναλήφθηκαν και σε εμάς. Αυτοτελή αδικήματα όπως ψευδορκία, ψευδής βεβαίωση, πλαστογραφία, επαναλήφθηκαν και κατά τη διάρκεια των δικών μας εργασιών. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να αποκρυβεί αυτή η ιστορία. Αυτό είναι ένα στοιχείο που επισημαίνει η έκθεση, καθώς παραπέμπει στην έννοια της συμμορίας, γιατί υπάρχει και αυτή η κατηγορία» είπε.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπαλωμενάκης, η δικογραφία αναφέρεται στην υπόθεση παράνομης πρόσληψης των 23 που κατέληξαν στο γραφείο Γεωργιάδη, «περιγράφει από την αρχή μέχρι το τέλος πώς στήθηκε η πρόσληψη για να φαίνεται νομότυπη, πώς παρακάμφθηκαν οι κανόνες προσλήψεων, πώς -ενώ φαινόταν ότι εργάζονταν για δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ- στην πραγματικότητα 17 άτομα από τα 23 απασχολήθηκαν στο πολιτικό γραφείο Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης είχε παραδεχθεί στην Επιτροπή ότι τα απασχόλησε».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί