Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη Ηρακλείου

Σήμερα, Τετάρτη 20/6 πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμάκιου της Τ.Ε Ηρακλείου του ΚΚΕ, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη Ηρακλείου, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Ε.Π Κρήτης και βουλευτή του ΚΚΕ. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, και τους εργαζόμενους στη μονάδα.

Κατά την συνάντηση αναδείχθηκαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη, σε σχέση με τις ελλείψεις προσωπικού που σήμερα αριθμεί σε μερικές δεκάδες για χιλιάδες συμμετέχοντες στα προγράμματά του, αριθμός πολύ αυξημένος σε σχέση με το παρελθόν. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο το μόνο που υπόσχεται είναι κάποιες ελάχιστες για τις πραγματικές ανάγκες προσλήψεις εργαζομένων με μπλοκάκια. Επιπλέον, στηλιτεύτηκε η πολιτική υποχρηματοδότησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στην εντατικοποίηση της εργασίας και την εργασιακή τους ανασφάλεια αφού πολλοί από αυτούς είναι συμβασιούχοι ή με μπλοκάκι.

Στη συζήτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέλυσε την πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση για τις δομές του ΚΕΘΕΑ, εξασφάλιση πλήρους επάρκειας σε υγειονομικό και άλλο υλικό, ανανέωση εξοπλισμού, εκσυγχρονισμό των υποδομών και παροχή δωρεάν προγραμμάτων επιμόρφωσης για τους εργαζόμενους. Επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για μονιμοποίηση των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα και να σταματήσει το καθεστώς με μπλοκάκι που γενικεύεται με βάση τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης.

Ο Μ. Συντυχάκης τόνισε ότι είναι σημαντική η κοινή δράση των εργαζομένων, των γονέων, με τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων στα σχολεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους για την ενίσχυση και επέκταση των στεγνών προγραμμάτων (πρόληψη – θεραπεία/απεξάρτηση – κοινωνική επανένταξη) σε όλη την Κρήτη, με διάφορες μορφές.  Στη συνέχεια σημείωσε τις ευθύνες της κυβέρνησης για την απαράδεκτη κατάσταση στις δομές πρόληψης και απεξάρτησης, καθώς και τη σημασία της ανάδειξης των αιτιών της εξάπλωσης των ναρκωτικών και της ναρκωκουλτούρας που είναι συνυφασμένη με τη φτώχια, την εξαθλίωση και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού.

Η κυβέρνηση, ανέφερε, υπονομεύει τα στεγνά προγράμματα με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση προς χάριν των υποκατάστατων και της νομιμοποίησης των ναρκωτικών είτε ντε φάκτο είτε μέσω λύσεων όπως της “ελεγχόμενης χρήσης”. Σε αυτή την κατεύθυνση γενικεύεται και το φαινόμενο υπερσυνταγογράφησης ψυχοφαρμάκων με σκοπό να γίνεται ελεγχόμενη χρήση, όπως την ονομάζουν και να οδηγούνται τα επιστημονικά αποδεδειγμένα αποτελεσματικά στεγνά προγράμματα σε συρρίκνωση, απομονώνοντας την κοινωνική διάσταση της εξάρτησης από την σωματική.

Ο πόλεμος, η φτώχεια, η πείνα, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η ανεργία και ανισότητα είναι το υπόβαθρο όπου “ακουμπάνε” τα ναρκωτικά. Δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός. Είναι καταναγκασμός στο μονόδρομο της εξαθλίωσης της ταξικής κοινωνίας.

Επιπλέον, όσον αφορά την λεγόμενη “θεραπευτική” χρήση της κάνναβης, ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε δρομολογείται εκ νέου η νομιμοποίηση της χρήσης καθώς αυτοί που διέλυσαν τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση και μετέτρεψαν τα φάρμακα σε πανάκριβα εμπορεύματα δεν νοιάζονται για τη θεραπεία των ασθενών. Ακόμα και αν κάποιο συστατικό απομονωθεί και μπορεί να αξιοποιηθεί ιατρικά, δεν χαρακτηρίζεται “θεραπευτικό” κανένα ναρκωτικό. Το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την επιστημονική έρευνα για ιατρικούς σκοπούς υπάρχει από χρόνια. Με το να ζητούν απελευθέρωση της παραγωγής και διάθεσης της κάνναβης αυτό που κάνουν είναι να διαφημίζουν μια ουσία που προκαλεί εξάρτηση και “κοινωνικό θάνατο” ενώ αποτελεί πεδίο επενδύσεων τόσο για τις φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και κάθε λογής ΜΚΟ και φορείς της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας όπως οι ΚΟΙΝΣΕΠ με σκοπό την παραγωγή και εμπορία ναρκωτικών ως πηγή ασύλληπτου κέρδους.

Τέλος, σημείωσε πως ο λαός πρέπει να αντιδράσει και να καταδικάσει τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης. Με τους αγώνες να ακυρώσουν τα σχέδια των επενδυτών – μεγαλοεπιχειρηματιών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, να εναντιωθούν σε αυτήν την πολιτική που θέλει να έχει το λαό και την νεολαία ναρκωμένους και υποτακτικούς στα γενικότερα σχέδιά τους για τη “διαιώνιση” της κυριαρχίας τους.

Επίσης, στην κουβέντα με τους εργαζόμενους ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις με τα μέτρα φωτιά τόσο της 4η αξιολόγησης όσο και του μεσοπρόθεσμου 2019-2022, ενώ ανέλυσε τη θέση του ΚΚΕ για το μακεδονικό ζήτημα και την συμφωνία που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των γεωστρατηγικών επιδιώξεων του ΝΑΤΟ, Αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών με την κυβέρνηση να παίζει το ρόλο του “μεντεσέ” για την εξυπηρέτηση αυτών των επιδιώξεών.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί