Ηράκλειο: 44χρονος καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε ύψος… πλατάνου!

Συνελήφθη το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Αχαρνών-Αστερουσιών ένας 44χρονος, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο  στοχευμένων  ενεργειών και ειδικών δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σήμερα το πρωί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγινε έρευνα σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αχαρνών –Αστερουσίων, όπου βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με πυκνή βλάστηση, να καλλιεργούνται επιμελώς δεκατέσσερα δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη ύψους έως 3,5 (!) μέτρων τα οποία και εκριζώθηκαν.

Επιπλέον, κατασχέθηκε πλήθος πειστηρίων για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

Από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, προέκυψε η εμπλοκή του 44χρονου στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, ο οποίος αφού αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ ο συλληφθείς  με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί