Δ. Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της ΝΔ (Βίντεο)

Ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

 

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στο «Μακεδονικό» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ νομιμοποιεί τη φασιστική ρητορεία και τις φασιστικές πρακτικές.

«ΝΔ και VMRO όχι μόνο αγνοούν την ιστορική τους ευθύνη για τη διαιώνιση του προβλήματος αλλά σήμερα, υπό την ηγεμονία ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό τους, προσπαθούν να παίξουν το χαρτί του διχασμού ανάμεσα σε δήθεν πατριώτες και δήθεν προδότες» σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΔ δεν θα ακολουθήσει την ηγεσία της και μερίδα του τύπου που υποστηρίζει τη χρυσαυγίτικη μετάλλαξη του ιστορικού κόμματος της κεντροδεξιάς. Οι προβοκατόρικες ενέργειες των τελευταίων ημερών δεν μπορούν να δημιουργήσουν εικόνα εθνικού διχασμού. Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη συνεπάγεται ότι τα περιθωριακά περιστατικά των τελευταίων ημερών οργανώνονται κατ’εντολήν και με την πλήρη κάλυψή του. Με τη στάση του νομιμοποιεί αντικειμενικά τη φασιστική ρητορεία και πρακτικές. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της ΝΔ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι Ελλάδα και ΠΓΔΜ εγκαινιάζουν μια νέα εποχή φιλίας και συνεργασίας μεταξύ τους αλλά και για το σύνολο της Βαλκανικής. «Το Κοινοβούλιο της γείτονος κυρώνει σήμερα τη Συμφωνία κάνοντας το 1ο από τα προβλεπόμενα βήματα για τη θέση της σε ισχύ. Για την ελληνική κυβέρνηση, η συμφωνία συνιστά πράξη ευθύνης και πατριωτισμού που αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα. Και απαντά στις ανάγκες του ελληνικού λαού που στην μεγάλη του πλειοψηφία διαχρονικά επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία ανάμεσα στις χώρες των Βαλκανίων» τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε:

«Η συμφωνία βρίσκει σύμπασα τη διεθνή κοινότητα στο πλευρό των χωρών που βάζουν τέλος σε μια διένεξη που κόστισε και στις δυο πολύ. Οι δυνάμεις στις δυο χώρες που εχθρεύονται τη συμφωνία, έχουν κοινή βάση επιχειρημάτων: Πατριδοκαπηλία, αλλοίωση της Ιστορίας και άκρατο λαϊκισμό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί