Λειψυδρία: Το πιο δραματικό καλοκαίρι εδώ και 23 χρόνια στου Κορώνη Μαγαρά

Αναγνώστης του Candiadoc από την περιοχή Κορώνη Μαγαρά, με επιστολή του καταγγέλλει ότι το φετινό καλοκαίρι είναι από τα χειρότερα εδώ και 23 χρόνια σχετικά με το θέμα της λειψυδρίας.
Η κατάσταση φέτος, είναι τραγική, με τους κατοίκους να βάζουν μοτεράκια και να αγοράζουν ντεπόζιτα.
Δείτε αναλυτικά την επιστολή:
Το φετινό καλοκαάρι ειναι το δραματικότερο των 23 ετών στου Κορώνη Μαγαρά.
Οι κάτοικοι φέρνουν βυτία, βάζουν μοτεράκια και αγοράζουν ντεπόζιτα.
Η ΔΕΥΑΗ όμως, εχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και οι “καλές και αγαθές προθέσεις” ειναι άχρηστες μπροστά στην ωμή πραγματικότητα.
Νερό “επισήμως” έρχεται μια φορά τη βδομάδα ή και παραπάνω. Ο περίφημος “χάρτης ύδρευσης” της ΔΕΥΑΗ δείχνει πως η περιοχή μας υδροδοτείται ενώ τις τελευταίες 4 ημέρες το μόνο που μας πληροφόρησαν είναι πως “άφησαν το νερό για 3 ώρες”. Με τόσα ντεπόζιτα και με τη μορφολογία του εδάφους ιδιάζουσα (ανεβαίνει από χαμηλά προς τα πάνω ο οικισμός), με 3 ώρες υδροδότηση δεν προλαβαίνει να πάρει κανείς.
Το μόνο που είχε να πει ο κ. διευθύνων της ΔΕΥΑΗ ήταν να βάλουμε αυτόματα μοτέρ ώστε αυτά να τραβούν νερό χωρίς να χρειάζεται να στέκεται ο κόσμος “καραούλι” μέσα στη νύχτα (ιδού, γυρίσαμε στην οθωμανική εποχή που οι τελάληδες ανακοίνωναν τα νέα) και να φωνάζει το γείτονα πως ήρθε το νερό.
Θα γίνω ίσως πεζός αλλά πλέον, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει λύση στο πρόβλημα, οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και οι καλλωπιστικές επεμβάσεις του Δήμου ουδόλως ενδιαφέρουν τον κόσμο της περιοχής και μάλλον της πόλεως όλης. Καλύτερα με το πολύτιμο νερό παρά με wi-fi, hot spots, συναυλίες και άλλα φραγκολεβαντίνικα.
Τέλος, μας λένε για τη γεώτρηση των Δαφνών, για τον Αποσελέμη, κλπ.
Ουδέν πιστεύουμε πλέον αν δεν δούμε νερό στα σπίτια μας. Το να πληρώνεις δημοτικά τέλη, φόρους, κλπ, ενέχει το ουσιώδες στοιχείο της ανταποδοτικότητας. Άν ο Δήμος δεν ανταποδίδει, να πάψουμε να πληρώνουμε.
Μ.Μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί