Το παγκόσμιο “πείραμα” που ξεκινά από την Κρήτη: Θέλετε διακοπές; Ναι, αλλά απαγορεύεται το κινητό! (βίντεο)

Κάθεστε σε μια παραλία και απολαμβάνετε το ηλιοβασίλεμα. Το κινητό χτυπάει και σας χαλάει αυτή τη στιγμή χαλάρωσης. Όμως σε ένα “πείραμα” ενάντια στην τεχνολογία, τον Σεπτέμβρη κάποιοι δεν θα το κάνουν αυτό, τουλάχιστο στην Κρήτη!

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Airtour θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ένα πρόγραμμα διακοπών στο οποίο θα απαγορεύονται τα κινητά και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές! Διακοπές, δηλαδή, όπως μερικές δεκαετίες πριν.

Το “πείραμα” θα ξεκινήσει από την αγορά της Σκανδιναβίας, με βάση έρευνα αγοράς που έγινε για λογαριασμό του ταξιδιωτικού οργανισμού. Οι Σουηδοί σε ένα ποσοστό 61% θα ήθελαν να απολαύσουν λίγες ημέρες στον ήλιο και την παραλία χωρίς να χτυπάει το τηλέφωνο ή να απαντούν σε mail, να γράφουν στο facebook και το twitter  ή να ταξιδεύουν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της  Airtour Στέφανο Χατζόπουλο, τα πρώτα ταξίδια θα γίνουν στην Κρήτη τον Σεπτέμβριο, όταν στη Σουηδία θα υπάρχουν οι διακοπές των σχολείων κι έτσι το “πείραμα” θα εφαρμοστεί μέσω των οικογενειακών διακοπών.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας αγοράς, οι διακοπές αυτές έχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Δεν θα μπορεί μεν κάποιος να απαντήσει ή να καλέσει στο τηλέφωνο οποιαδήποτε στιγμή, παρά μόνο μέσα από το ξενοδοχείο, ή δε θα μαθαίνει τα νέα από το διαδίκτυο, όμως ταυτόχρονα θα είναι μια περίοδος αποτοξίνωσης!

Βεβαίως υπάρχει ένα θέμα με την απαθανάτιση των διακοπών. Αφού δεν θα υπάρχουν κινητά πώς θα καταγραφούν σε βίντεο και φωτογραφίες; Κι εδώ υπάρχει λύση, καθώς πριν την επιβίβαση στο αεροσκάφος για Κρήτη θα παραδίδονται τα κινητά ή οι υπολογιστές, όμως την ίδια ώρα θα παραδίδονται φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες.

Αυτός ο τρόπος διακοπών, που θυμίζει τις παλιότερες δεκαετίες όταν ακόμα η τεχνολογία δεν είχε αλλάξει τόσο τον τρόπο ζωής, θα δώσει τη δυνατότητα για αναζήτηση άλλων ασχολιών και φυσικά μπόλικο διάβασμα!

Candiadoc με πληροφορίες από Aftonbladet και nyheter24

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί