Σπίρτζης από το Ηράκλειο: Δεν θα έχει διόδια ο ΒΟΑΚ – Πόσο χρόνο θα χρειαστεί (Φωτο)

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης βρίσκεται στο Ηράκλειο και κάλεσε τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους Δημάρχους όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης.

Παραχώρησε συνέντευξη τύπου στις 12:30 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Lato Boutique Hotel στο Ηράκλειο, με θέμα ενημέρωση/ εξαγγελίες για τον Β.Ο.Α.Κ.

Να υπενθυμίσουμε ότι δημοσιεύτηκαν χθες στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι δύο διαγωνισμοί για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης οι οποίοι εκκινούν άμεσα τη διαδικασία υλοποίησης του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Κρήτης.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι είναι ανάγκη για την κοινωνία της Κρήτης ο ΒΟΑΚ, ενώ παράλληλα αποτελεί το μεγαλύτερο έργο παραχώρησης στην Ελλάδα.

Επισήμανε ότι σκοπός είναι η σύνδεση και των τεσσάρων νομών της Κρήτης, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα έχει διόδια για τους ντόπιους, προσθέτοντας ότι το τμήμα από Χερσόνησο μέχρι Νεάπολη θα πραγματοποιηθεί με την σύμπραξη δημοσίων και ιδιωτικών κεφαλαίων, ενώ από το τμήμα από τη Χερσόνησο μέχρι τα Χανιά θα πραγματοποιηθεί με  ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι μόνο για τους τουρίστες θα υπάρξει ηλεκτρικό σύστημα διοδίων

Ο κύριος στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υπουργό είναι η μείωση των ατυχημάτων στον ΒΟΑΚ και ο εκσυγχρονισμός του για τον τουρισμό.

Επίσης, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι το έργο θα διαρκέσει για τέσσερα χρόνια, ενώ ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου –  Νοεμβρίου.

Ο Υπουργός έκανε αναφορά και για τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας, λέγοντας πως ο διαγωνισμός θα γίνει μέχρι την Πέμπτη, την ίδια μέρα που θα συναντήσει τους Δήμαρχους της Κρήτης για τα έργα του νησιού.

Δείτε φωτογραφίες του Image Services από την συνέντευξη τύπου:

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί