Ανθρωποκυνηγητό για τον Μπαρμπαρούση- Το βαρύ παρελθόν του χρυσαυγίτη νταή και οι κατηγορίες εσχάτης προδοσίας (βίντεο)

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τη σύλληψη του βουλευτή Μπαρμπαρούση.

Δείτε: Έρευνα για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας με αφορμή το χρυσαυγίτικο κάλεσμα σε πραξικόπημα

Σε πραξικόπημα καλεί η Χρυσή Αυγή!: «Να συλλάβει ο στρατός τον ΠτΔ, τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό των ΑΝΕΛ» (Βίντεο)

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε να οδηγεί το αυτοκίνητό του στην Εθνική Οδό Αθηνών- Πατρών με υπερβολική ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 180 χιλιόμετρα και δεν σταμάτησε στα μπλόκα της αστυνομίας. Ο βουλευτής δεν σταμάτησε στο αστυνομικό μπλόκο που είχε στηθεί στη γέφυρα Χαριλάου Τρικούπη στην περιοχή Ρίου Αντιρρίου. Το αυτοκίνητο του βουλευτή διέσχισε τη γέφυρα χωρίς να σταματήσει και όταν τα περιπολικά κινήθηκαν εναντίον του, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κώστας Μπαρμπαρούσης έχει κινηθεί προς την Αιτωλοακαρνανία όπου είναι η εκλογική του περιφέρεια και κρύβεται.
Οι έρευνες της Αστυνομίας εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομερίου και της Κατούνας, όπως επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Σημειώνεται ότι για τις δηλώσεις του στην Βουλή ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη με το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος μπορεί να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος διενήργησε την έρευνα.

Νωρίτερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής έδωσε παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα ως προς την τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Είχαν προηγηθεί οι ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Ποιος είναι ο νταής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Γεννήθηκε στο χωριό Μαχαιράς του Δήμου Ξηρομέρου στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Έχει τελειώσει το Τεχνικό Λύκειο με τη ειδικότητα του με την ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, και ασχολείται με τις κτηνοτροφικές εργασίες.

Ο “νταής” με το βαρύ παρελθόν…

Από το 2012 μέχρι σήμερα έχει δικαστεί για μία σειρά ποινικών αδικημάτων που αφορούν στην εμπλοκή του στη νεοναζιστική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα το 2014, του επιβλήθηκε πρόστιμο 20,000 ευρώ, κατ’οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αντίστοιχα, το 2014 δικάστηκε για παράνομη βία, απρόκλητη φθορά, αντιποίηση αρχής και παραβίαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, αλλά τελικώς αθωώθηκε για τα επεισόδια που προκάλεσε μαζί με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής στη λαική αγορά του Μεσολογγίου.

Επίσης, ο προσωπικός του φρουρός φερόταν να εμπλέκεται στην υπόθεση και συνεπώς του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 μηνών.

Τον Αύγουστο του 2016 ενεπλάκη σε ξυλοδαρμό αστυνομικού σε καφενείο του Αγρινίου.Ο βουλευτής μαζί με μια ομάδα 5-6 ατόμων –πιθανόν συγγενείς του- έφτασαν στο χωριό Ξηρόμερο με δύο οχήματα και αφού κατέβηκαν, επιτέθηκαν με λοστούς και άλλα αντικείμενα σε νεαρό αστυνομικό.

Με πληροφορίες από Wikipedia

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί