“Βόμβα” στη Βουλή με κατάθεση 33 εμπιστευτικών εγγράφων για το Σκοπιανό

Βόμβα αναμένεται αύριο στη Βουλή αφού σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να καταθέσει στο σώμα 33 έγγραφα – φωτιά από τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή να αποχαρακτηριστούν άκρως εμπιστευτικά έγγραφα που αποκαλύπτουν με ποιόν τρόπο και με ποιες προτάσεις γινόταν η διαπραγμάτευση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και πήρε το πράσινο φως για 33 έγγραφα της περιόδου από το 1992 έως σήμερα, τα οποία είχαν τη διαβάθμιση “ειδικού χειρισμού” άκρως απόρρητα.

Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, η όλη διαδικασία είναι πλήρως νόμιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews, ο αποχαρακτηρισμός των εγγράφων και το γεγονός ότι μπορούν, πλέον, να δοθούν στη δημοσιότητα, ήταν η αιτία που η Ντόρα Μπακογιάννη έχασε την ψυχραιμία της και επέλεξε να επιτεθεί με ακραίους χαρακτηρισμούς κατά του κ. Κοτζιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κ. Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στη Βουλή κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε πολύ τον υπουργό Εξωτερικών ότι είναι… πράκτορας της Στάζι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί