Ισπανία: Παραιτήθηκε ο υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ταχύτατη η πρώτη παραίτηση της κυβέρνησης Σάντσεθ στην Ισπανία. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάξιμ Ουέρτα, υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα Τετάρτη, έξι ημέρες μετά την ανάληψη του αξιώματος, ύστερα την αποκάλυψη φοροδιαφυγής εναντίον του ισπανικού δημοσίου.

Ήδη από το 2014 το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης τού είχε επιβάλει πρόστιμο 365.939 ευρώ. Όπως φαίνεται, ο πρώην πλέον υπουργός, το διάστημα 2006-2008, υπεξαίρεσε περίπου 250.000, ιδρύοντας την εταιρεία ALMAXIMO Profesionales de la Imagen.

Την αποκάλυψη της απάτης ακολούθησε σωρεία αντιδράσεων τόσο από το Partido Popular (PP) όσο και από το Podemos, με αποτέλεσμα ο Ουέρτα να παραιτηθεί δηλώνοντας «αυτό δεν το έκανα ως υπουργός. Το έκανα ως Μάξιμ Ουέρτα. Δεν πρόκειται για θέμα απιστίας. Δεν έκρυψα τίποτα. Συνεχίζω να εκπληρώνω τις φορολογικές μου υποχρεώσεις».

Πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων, δε, αποκάλυψαν δηλώσεις του τωρινού πρωθυπουργού από το 2015, με τις οποίες δήλωνε ξεκάθαρα πως δεν θα ανεχόταν τέτοιες περιπτώσεις σε τυχόν δική του διακυβέρνηση.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί