Μινωικές Γραμμές: To «Santorini Palace» ξεκινάει δρομολόγιο Ηράκλειο-Κυκλάδες

Δρομολόγια στις Κυκλάδες ξεκινούν οι Μινωικές από αύριο Τετάρτη 13 Ιουνίου. Πρόκειται για το «Santorini Palace», πρώην Highspeed 7, το οποίο απέκτησαν οι Μινωικές στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Attica για την πώληση του ποσοστού που είχαν στην ΗSW.

Το πλοίο είναι υπό ελληνική σημαία και γραμμένο στο νηολόγιο του Ηρακλείου. Θα εκτελεί καθημερινά το δρομολόγιο Ηράκλειο-Σαντορίνη-Ίο-Πάρο-Μύκονο.

Η περίοδος που θα είναι δρομολογημένο, σύμφωνα με τους σημερινούς σχεδιασμούς της εταιρείας, είναι από το Πάσχα μέχρι τον Οκτώβριο κάθε έτους.

Στο μεταξύ, το άλλο Palace των Μινωϊκών ένα από τα συνολικά τέσσερα που έχει πλέον στο στόλο της, το «Mykonos Palace», ενεγράφη στο ελληνικό νηολόγιο με την εταιρεία να καταθέτει τα χαρτιά την περασμένη Πέμπτη.

Η εταιρεία περιμένει την απόφασή του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για το εάν θα δοθεί η άδεια για τη δρομολόγησή του στην γραμμή Πειραιάς-Χανιά. Έχει ελληνικό πλήρωμα αυξημένης σύνθεσης ενώ είναι εγγεγραμμένο στο νηολόγιο του Πειραιά. Πέρασε από τη θυγατρική των Μινωικών στη μητρική εταιρεία η οποία κατέβαλε 21 εκατομμύρια ευρώ για τις υποθήκες που υπήρχαν.

Οι Μινωϊκές μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Αttica έχουν ρευστότητα 100 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία υπό όρους θα πέσουν στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το www.newmoney.gr ο Εμάνουελ Γκριμάλντι θέλει να επενδύσει ακόμα περισσότερο στην ακτοπλοία αρκεί να αλλάξει το υπάρχον πλαίσιο.

Σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες, ως πρόταση έχει να δίνεται μία προέγκριση από το υπουργείο Ναυτιλίας για ένα δρομολόγιο σε εταιρεία που θέλει να δρομολογήσει καινούργιο πλοίο ώστε να μπορεί να κάνει τον οικονομικό προγραμματισμό της.

newmoney.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί