Σε οριστική ρήξη δημοτική αρχή Ηρακλείου- ΝΔ: Η πρωτοφανής ανακοίνωση της ΝΟΔΕ που… τσαντίστηκε, και η απάντηση της Λότζια

Η ΝΔ Ηρακλείου… τσαντίστηκε με τη δημιουργία μιας ακόμα Τοπικής Μονάδας Υγείας, στην πόλη του Ηρακλείου, και ποιος την ακούει! Τα έβαλε όχι μόνο με την “μνημονιακή κυβέρνηση” (ναι, τις δομές δημόσιας υγείας τις… καταγγέλλει ως “μνημονιακές υποχρεώσεις!) αλλά και με τον δήμο Ηρακλείου, που συνεργάστηκε με τη ΔΥΠΕ και το υπουργείο για να στεγαστεί η ΤΟΜΥ, και μάλιστα τον χαρακτήρισε… “βαστάζο” της κυβερνητικής πολιτικής!

Πριν από λίγο ήλθε η απάντηση από το δήμο Ηρακλείου, που στηρίζει τις παρεμβάσεις μέσω των ΤΟΜΥ και σημειώνει προς τη ΝΟΔΕ ότι από την πρώτη ημέρα της θητείας της, μέχρι σήμερα, μόνο το συμφέρον των  δημοτών είναι το κριτήριό της.” Ούτε των κομμάτων, ούτε των τοπικών κομματαρχών που θεώρησαν  – λανθασμένα –  ότι μπορούν να υπαγορεύουν την πολιτική της”, απαντά με αυστηρό ύφος η δημοτική αρχή, η οποία προσθέτει:

“Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί αυτό η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσει να εκτίθεται: με ανακοινώσεις και ιταμούς χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν, πρωτίστως, το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί”.

Να θυμίσουμε ότι πολλά από τα στελέχη της πλειοψηφίας, με πρώτο τον πρόεδρο του ΔΣ, Γρηγόρη Πασπάτη, ανήκουν στη ΝΔ, αλλά όχι βεβαίως στο “άρμα Αυγενάκη”, που προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα και έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα “φάει” τη δημοτική αρχή, επειδή ακριβώς δεν τον “ακολουθεί”!

Προφανώς και αυτή η καταγγελία και η οριστική ρήξη με το δήμο Ηρακλείου κρύβει δάχτυλο Αυγενάκη, καθώς εκείνος ελέγχει τη ΝΟΔΕ της ΝΔ.

 

 

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο τομέας Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και στη συνέχεια την απάντηση του δήμου

Η Πρωτοβάθμια Υγεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: ΤοΜΥ με ξένα κόλλυβα του Δήμου!

Η δημιουργία Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Φροντίδας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμιστικές ανάγκες στο χώρο της Υγείας

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το Υπουργείο και οι διορισμένες διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών απεργάζονται κάθε τρόπο να παρουσιάσουν σαν «εφικτό και υλοποιήσιμο» το σχέδιο τους με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ), χωρίς εξασφαλισμένη μόνιμη χρηματοδότηση και χωρίς τη συναίνεση των επαγγελματιών υγείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπόσχονταν 239 έτοιμες δομές σε 65 αστικά κέντρα μέχρι το τέλος του 2017. Πρόσφατα έλεγαν ότι μέχρι το τέλος Μαίου του 2018 θα είναι ανοικτές λιγότερες από… 40 ΤοΜΥ.
Η «εμβληματική» αυτή σοσιαλιστική μεταρρύθμιση στο χώρο της πρωτοβάθμιας κολλάει, εκτός των άλλων, και στο γεγονός ότι η γενικότερη οικονομική αποτυχία των κυβερνητικών επιλογών , δεν επιτρέπει εξασφάλιση ικανών πόρων (παρά μόνο για δύο έτη χρηματοδότηση απο την Ευρωπαϊκή Ένωση), με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δυνατότητες εξασφαλισμένης μισθοδοσίας προσωπικού (η αποδοχή των πολυδιαφημισμένων θέσεων από τους ιατρούς ήταν λιγότερο από 30%) καθώς και πόροι για κτιριακές εγκαταστάσεις.
Μέσα σε αυτή τη γενικότερη δυστοκία – και υπό την πίεση ανειλημμένων μνημονιακών υποχρεώσεων, η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ φαίνεται πως βρήκε πρόθυμους και ανοιχτοχέρηδες συμμάχους την Δημοτική Αρχή Ηρακλείου να της παραχωρήσει το χώρο, που στεγάζεται το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο στο χώρο του Τάλως (παραλιακή). Θα δημιουργηθεί δηλαδή άλλη μία ΤοΜΥ στην πόλη μας, χρησιμοποιώντας ακόμα και στελεχιακό προσωπικό από το Δήμο και που θα πληρώνουν οι Δημότες Ηρακλείου από τα δημοτικά τέλη το κόστος ενοικίου , συντήρησης του κτιρίου κλπ λειτουργικά έξοδα , δηλαδή … τζάμπα ξύδι, γλυκό σαν μέλι…
Από την άλλη η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται να στηρίζει με δημοτικούς πόρους μια επιλογή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έχει χαρακτηρισθεί όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και κυρίως από τους Επιστημονικούς φορείς–Ιατρικούς συλλόγους ως αποτυχημένη και αναποτελεσματική που δεν προάγει το υγειονομικό σύστημα και την Υγεία των Πολιτών .
Οι σχεδιαστές της πολιτικής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, όσους όψιμους βαστάζους και αν βρουν , πρέπει να καταλάβουν ότι δεν δημιουργείται Δημόσιο Σύστημα Υγείας με ξένα κόλλυβα. Ο Έλληνας πολίτης απαιτεί και δικαιούται την καλύτερη δυνατή ανταπόδοση των ήδη υψηλών φορολογικών καταβολών του. Μόνο η Νέα Δημοκρατία με το πραγματικά μεταρρυθμιστικό, κοστολογημένο φιλελεύθερο πρόγραμμα της μπορεί να εγγυηθεί αξιόπιστη και ανταποδοτική Πρωτοβάθμια Υγεία.

ΝΟ.Δ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η απάντηση του δήμου Ηρακλείου

Η μετεξέλιξη του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου, προέκυψε έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την 7η ΥΠΕ, με αποκλειστικό γνώμονα: την παροχή των πληρέστερων δυνατών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους δημότες. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί το μόνο κριτήριο για τις δράσεις και τις αποφάσεις της παρούσας δημοτικής αρχής, από την πρώτη ημέρα της θητείας της, μέχρι σήμερα: το συμφέρον των  δημοτών. Ούτε των κομμάτων, ούτε των τοπικών κομματαρχών που θεώρησαν  – λανθασμένα –  ότι μπορούν να υπαγορεύουν την πολιτική της. Μονάχα των δημοτών, από τους οποίους και θα κριθεί, όταν έρθει η ώρα.

Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί αυτό η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσει να εκτίθεται: με ανακοινώσεις και ιταμούς χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν, πρωτίστως, το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί