Συνάντηση εργασίας σχετικά με θέματα μαθητείας πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και ΔιαΒίου μάθησης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές 22/5/2018 στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου η συνάντηση εργασίας σχετικά με θέματα μαθητείας πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και ΔιαΒίου μάθησης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας ο υφυπουργός Παιδείας κ Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συνοδευόμενος από τη Διευθύνουσα σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ κ Ελένη Γιανακοπούλου, εκ μέρους της γερμανικής πλευράς ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ Γενς Πλέτνερ συνοδευόμενος από την Επίτιμη πρόξενο της Γερμανίας στην Κρήτη κ Μαριάννα Ζουριδάκη και την πλευρά των Τεχνικών σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ο Αντιπρόεδρος και προεδρεύων των Τεχνικών Σχολών κ Γρηγόρης Αβραάμ, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος των Τεχνικών σχολών στην Ελληνογερμανική συνεργασία κ Γιώργος Μανουσάκης καθώς και στελέχη  των Τεχνικών Σχολών.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ο καθορισμός νέων στόχων σχετικά με την εξέλιξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ήδη υλοποιούν ή πρόκειται να υλοποιηθούν από τις Τεχνικές σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας αλλά και την Ελληνογερμανική συνέλευση.

Το πλούσιο εκπαιδευτικό έργο των Τεχνικών σχολών με έμφαση στη μαθητεία και το πρόγραμμα των πιστοποιημένων Ηλεκτροσυγκολλητών παρουσιάστηκε στη συνάντηση από τον Διευθυντή των Τεχνικών Σχολών Δρ. Μιχάλη Καθαράκη. Οι προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν στους εκπαιδευτικούς χώρους των Τεχνικών σχολών και τα εργαστήρια και διαπίστωσαν τόσο την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών κατάρτισης όσο και τα σημαντικά εκπαιδευτικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί.

Ο υφυπουργός κ Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο των Τεχνικών σχολών για την επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος της Μαθητείας στο Ηράκλειο αλλά και τη συνολική συμβολή του στο θεσμό, ενώ ο πρέσβης κ Γενς Πλέτνερ αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στις τεχνικές σχολές και στην διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος των Ηλεκτροσυγκολλητών σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία ηλεκτροσυγκολλήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήθελε να επισκεφτεί το χώρο για τον οποίο τόσα πολλά και θετικά έχει ακούσει. Η Διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ διαπίστωσε την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τις Τεχνικές Σχολές και ανέφερε ότι μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό υπόδειγμα για το μελλοντικό σχεδιασμό σχετικά με την προτυποποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΟΠΠΕΠ.

Κατόπιν η ομάδα εργασίας μεταφέρθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου όπου έγινε διευρυμένη εκπαιδευτική συνάντηση με εκπροσώπους της Δευτεροβάθμιας και της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα δια βίου μάθησης , μαθητείας και εκπαίδευσης και αναζητήθηκαν συνέργειες για την ενίσχυση του θεσμού της μαθητείας και τη διεύρυνση της δια βίου μάθησης στην Κρήτη.

Παράλληλα ο Γερμανός πρέσβης με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο Ηράκλειο  συναντήθηκε στο επιμελητήριο Ηρακλείου με κρητικούς επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί