Στη δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για επιλεκτική ανοχή της κυβέρνησης.

«Καλοδεχούμενη η καταδίκη της απειλής που δέχτηκα από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα. Δεν περνάνε απειλές ούτε σε εμένα ούτε στη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:

«Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα ή τις προηγούμενες δεν είπατε τίποτα για τις υπόλοιπες αναρτήσεις και επιθέσεις του Ρουβίκωνα. Η κυβέρνηση έχει επιλεκτική ανοχή. Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός διαστρεβλώνει λεγόμενά του και της Ν.Δ. «Ή δεν σας ενημερώνουν σωστά, ή ψεύδεστε συνειδητά. Πρώτοι εμείς αντιδράσαμε στην επίθεση ενάντια στον κ. Μπουτάρη», είπε και συνέχισε:

«Ως προς την αναφορά σας για ιδεολογική μας συγγένεια με τη Χρυσή Αυγή, να σας θυμίσω ότι εσείς μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση». «Το μόνο που σας ενώνει με τον κ. Καμμένο είναι ο εθνολαϊκισμός και η καρέκλα, πρόσθεσε.

Για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν το όνομα αυτό είναι στο τραπέζι. «Όταν διαπραγματεύεστε μόνος και ειδικά βράδυ κάνετε μεγάλη ζημιά», πρόσθεσε.

Τέλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε «τρία παραμύθια»: «Βγαίνουμε από τα μνημόνια. Η οικονομία υπεραποδίδει. Η πολιτική σας έχει κοινωνικό πρόσημο». Υποστήριξε τέλος ότι ούτε ο ίδιος, ούτε η ΝΔ έχει ζητήσει ποτέ προληπτική γραμμή.