Αντιδράσεις στην Αλβανία για την συναυλία του Σφακιανάκη (Βίντεο)

Θύελλα αντιδράσεων από πολίτες της Αλβανίας, καλλιτέχνες και ακτιβιστές έχει ξεσπάσει για την επικείμενη εμφάνιση του Νότη Σφακιανάκη στα Τίρανα. Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο Σφακιανάκης κανόνισε συναυλία στα Τίρανα στις 24 Μαΐου.

Μάλιστα, γνωστοποιήθηκε ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 120 έως 200 ευρώ. Η συναυλία διοργανώνεται από μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Ράμα και θα πραγματοποιηθεί στην μεγαλύτερη αίθουσα εκδηλώσεων της αλβανικής πρωτεύουσας.

Γιατί είπαμε, χρυσαυγίτης χρυσαυγίτης, αλλά μόνο με τους φτωχούς αλλοδαπούς. Με τους φραγκάτους, από τους οποίους θέλει να βάλει λεφτά στην τσέπη, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Έντονες αντιδράσεις από τον καλλιτεχνικό κόσμο της Αλβανίας 

 Από την στιγμή που η είδηση έγινε γνωστή, συνοδεύτηκε από σφοδρές αποδοκιμασίες, ωστόσο όσο πλησιάζει η προγραμματισμένη ημερομηνία της συναυλίας, τόσο εντείνονται οι αντιδράσεις των αλβανικών μέσων, αλλά και Αλβανών καλλιτεχνών που τοποθετούνται ανοιχτά εναντίον του Νότη Σφακιανάκη.

Μάλιστα, οι τελευταίοι αντιδρώντας στην εμφάνιση του στα Τίρανα, καλούν τον κόσμο σε μποϊκοτάζ της συναυλίας.

Σε ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο facebook, ο δημοφιλής Αλβανός τραγουδιστής της ροκ, Έλτον Ντέντα, έγραψε:

«Εάν όσα λέγονται για αυτόν τον τραγουδιστή είναι αλήθεια, εγώ, ως άτομο και ως καλλιτέχνης που η ανοχή για τους ομολόγους μου είναι υπερβολική, θα ήθελα να ενθαρρύνω το μποϊκοτάζ. Πάντα σιχαινόμουν τους ανθρώπους που τρώνε σε μέρος που έχουν φτύσει πριν. Ελπίζω να μην είναι αλήθεια όσα γράφονται για αυτόν, αλλιώς θα ήταν πολύ ευτελές να χειροκροτούσαμε και να πληρώναμε κάποιον που έχει θεωρήσει τους Αλβανούς κατώτερη ράτσα».
Σύμφωνα με τα μέσα της Αλβανίας, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεν είναι ο μοναδικός που τοποθετήθηκε εναντίον του φασίστα Σφακιανάκη και της παρουσίας του στη γειτονική χώρα.

Όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες, αλλά και ακτιβιστές καλούν σε μποϊκοτάζ της εμφάνισης, κάποιοι από τους οποίους είναι οι Flori Mumajesi, Jonida Maliqi, Bruno, Klajdi Haruni, Alida Karakushi κα.

Οι καλλιτέχνες αυτοί μιλούν εναντίον του Σφακιανάκη όχι μόνο για τις δηλώσεις του για τους μετανάστες και αλλοδαπούς, αλλά αναφέρουν επίσης ότι ο Σφακιανάκης είναι ο κύριος υποστηρικτής του ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, από τον καλλιτεχνικό χώρο της Ελλάδας.

Επίσης, πολλά ποστ τους συνοδεύονται και από βίντεο στα οποία μιλάει για τη Χρυσή Αυγή και τοποθετείται φασιστικά και ρατσιστικά.

Ας θυμηθούμε κάποιες από τις βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις του Νότη Σφακιανάκη, υπέρ των χρυσαυγιτών:

ripes.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί