Στις Τεχνικές Σχολές του ΕΒΕΗ ο υφυπουργός Παιδείας και ο Γερμανός πρέσβης

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Νωρίτερα ο υφυπουργός, αλλά και ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ, επισκέφτηκαν τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και είχαν επαφές με τα στελέχη τους.

Τα βασικά θέματα της συνάντησης αφορούσαν στις προτάσεις προέκτασης συνεργασίας για τη μαθητεία και τη Δια Βίου Μάθηση στην Ελλάδα και τη Γερμανία, καθώς και στα θέματα της πιστοποίησης των προσόντων της μαθητείας, της επέκτασης του θεσμού  του προγράμματος της μαθητείας και της δια Βίου Μάθησης στην Ελλάδα, της Εκπαίδευσης των εκπαιδευτών των επιχειρήσεων, αλλά και των προβλημάτων και των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματικοί φορείς της Κρήτης σχετικά με την εκπαίδευση και την κατάρτιση.

Σχετικά με τον τουρισμό, ο Γερμανός Πρέσβης επεσήμανε την αναγκαιότητα να επεκταθεί η τουριστική περίοδος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως επίσης και την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς της Ελλάδας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υπάρχουν διάφορα είδη εξειδικευμένου τουρισμού (π.χ. θρησκευτικός, περιπατητικός κ.α.) τα οποία ξεφεύγουν από το στερεότυπο ήλιος – θάλασσα – άμμος.

 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στη μαθητεία / επαγγελματική κατάρτιση καθώς ο κ. Πλέτνερ ανέφερε το διττό σχήμα εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στη Γερμανία, στο οποίο ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζουν τα Επιμελητήρια. Ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος όταν πληροφορήθηκε τόσο τις πρωτοβουλίες του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στον τομέα της μαθητείας καθώς επίσης και το γεγονός ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος έχει αναλάβει να υλοποιήσει πρόγραμμα μαθητείας το οποίο περιλαμβάνει παράλληλα μαθήματα θεωρίας και εξάσκηση – εργασία των ενδιαφερομένων σε επιχειρήσεις.

 

Ένα ακόμη ενδιαφέρον θέμα συζήτησης ήταν αυτό της διοργάνωσης της Ετήσιας Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης από τον Δήμο Χερσονήσου το 2018, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γερμανός Πρέσβης τόνισε ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους τομείς που προάγουν την συνεργασία των δύο χωρών.

 

Σχετικά με την προώθηση του Ελληνικού ελαιολάδου, ο κ. Πλέτνερ, ανέφερε ότι παρά τη δυναμική παρουσία των εξαγωγέων στα σημαντικά εκθεσιακά γεγονότα στη Γερμανία, τα Ελληνικά ελαιόλαδα θα πρέπει να παρουσιάζονται πιο οργανωμένα και συλλογικά.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί