Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου: Οι εργασίες αναβάθμισης στα Λινοπεράματα σημαίνουν μονιμότητα

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη “Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου”, αναφορικά με τα αιτήματα εταιρειών για την αναβάθμιση εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων και υγραερίου στα Λινοπεράματα.

Αναλυτικά, στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Στο δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου ήρθαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ άλλων δύο θέματα που αφορούσαν σε αιτήματα αναβάθμισης υφιστάμενων εγκαταστάσεων εταιρειών καυσίμων και υγραερίου.

Οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου  απορρίπτουν τις λογικές περαιτέρω εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων των εταιρειών στην ευρύτερη περιοχή των Λινοπεραμάτων.

Κάθε τέτοια ενέργεια οδηγεί αντικειμενικά στη μονιμοποίηση της παρουσίας των ρυπογόνων εγκαταστάσεων στην περιοχή και υπονομεύει την υλοποίηση του εγκεκριμένου χωροταξικού σχεδιασμού που έχει γίνει πρόσφατα νόμος του κράτους.

Οι εταιρείες καλούνται να δώσουν προτεραιότητα στην εκπόνηση σχεδίων μετεγκατάστασής τους σύμφωνα με τις εγκεκριμένες προβλέψεις του χωροταξικού σχεδίου.

Η πολιτεία καλείται να αναλάβει άμεσα χειροπιαστές πρωτοβουλίες υλοποίησης του χωροταξικού σχεδιασμού που η ίδια έχει εγκρίνει. Η σοβαρή αναπτυξιακή διαδικασία της περιοχής μας αλλά και ευρύτερα έχει άμεση συνάρτηση με το θέμα της μετεγκατάστασης.

Τα Λινοπεράματα, η Ροδιά και σχεδόν ολόκληρος ο δήμος Μαλεβιζίου, από κακούς κεντρικούς σχεδιασμούς του παρελθόντος, έχουν καταστεί όμηροι μιας παράλογης, οικολογικά και οικονομικά επιζήμιας  διαδικασίας, η οποία ναρκοθετεί την ολοκληρωμένη, αξιοβίωτη για τους κατοίκους ανάπτυξη ολόκληρου του δήμου. Λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ήπια αξιοποίηση του κόλπου των Λινοπεραμάτων, καθώς και για την προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξη του συμπλέγματος του υγροβιότοπου Αλμυρού – Κέρης, ως σημαντικού τμήματος του αναγνωρισμένου από την ΟΥΝΕΣΚΟ γεωπάρκου του Ψηλορείτη.

Οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου στηρίζουν κάθε ενέργεια της επιτροπής Λινοπεραμάτων  προς την κατεύθυνση της «απελευθέρωσης» της περιοχής από τις οχλούσες εγκαταστάσεις και την απόκρουση περαιτέρω επιβάρυνσής της από κάθε είδους σχεδιασμούς, που παγιώνουν το υφιστάμενο απαράδεκτο καθεστώς.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί