Στους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων ο Μάριος Μαρκόπουλος

Ο Αιμοκαθαιρόμενος αθλητής Μάριος Μαρκόπουλος ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Κρήτη και αναχωρεί σε λίγες ημέρες για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας του, για τους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων.

Οι 18 αθλητές που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στους αγώνες, μπαίνουν στο τελευταίο κομμάτι προπονήσεων πριν την αναχώρησή τους για τη Σαρδηνία στις 17 Ιουνίου.

Οι 10οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων (www.cagliarietdsc2018.it) θα γίνουν στις 17-24 Ιουνίου στο Κάλιαρι της Ιταλίας υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ομοσπονδίας Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων (www.etdsf.org).

Στους αγώνες περιλαμβάνονται τα αθλήματα: στίβος, επιτραπέζια αντισφαίριση, τέννις, bowling, κολύμβηση, golf, badminton, petanque, μίνι μαραθώνιος, ποδηλασία.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, οι αγώνες είναι μια γιορτή της μεταμόσχευσης, με δράσεις και εκδηλώσεις για την υπέρτατη πράξη προσφοράς του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο όπως η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ!

Ο Μάριος θα συμμετάσχει στην επιτραπέζια αντισφαίριση και το bowling όπου πήρε την πρόκριση μέσα από τους Πανελλήνιους αγώνες τον περασμένο Φεβρουάριο. Από την ημέρα της κλήσης του στην Εθνική ομάδα τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα, ακολούθησε ένα τακτικό πρόγραμμα με την συνεργασία του προπονητή στίβου Αντώνη Καλπουζάνη.
Επίσης, συμμετείχε στο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΠΟΦΕΠΑ Κρήτης όπου με την ομάδα του «Ηράκλειο ΟΑΑ» κατέκτησαν την 3η θέση σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στην Αθήνα, και υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ευθύμη Αμερικάνου και του προπονητή του στο bowling Παύλου Κεχαγιά θα προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για να εκπροσωπήσει τα Ελληνικά χρώματα.

Πριν λίγες ημέρες, παρουσίασε και το νέο του λογότυπο μαζί με το μήνυμα που θα τον ακολουθεί στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες αλλά και στους επόμενους, καθώς συμμετέχει σε πολλές κοινωνικές δράσεις προκειμένου να παρακινήσει τους συμπολίτες του να ενημερωθούν και αν το θελήσουν να γίνουν ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ σώματος και μυελού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί