Χερσόνησος: Δικηγόρος- δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλει για απειλές και αυθαιρεσίες τον αντιδήμαρχο!

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά του αντιδημάρχου Χερσονήσου, Γ. Μεραμβελιωτάκη, προχωρεί ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Μπιτζαράκης. Ο κ. Μπιτζαράκης επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που είχε διατυπώσει πολίτης με επιστολή του στο Candiadoc, για απειλές σε βάρος άλλων δημοτών από τον αντιδήμαρχο, με αφορμή τις παρεμβάσεις που κάνει, με αυθαίρετο τρόπο, όπως έχει σημειωθεί.

Όπως λέει ο κ. Μπιτζαράκης, ο αντιδήμαρχος έχει επιτεθεί και έχει απειλήσει τον ίδιο, όταν τόλμησε να του ασκήσει κριτική!

Δείτε επίσης

Επιστολή στο Candiadoc: Τί υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου για τις απειλές στο συμβούλιο και τις αυθαιρεσίες στη Σταλίδα

Εξουσία είμαι, ό,τι θέλω κάνω!- Η απίστευτη στάση δημοτικού παράγοντα της Χερσονήσου, σε συνεδρίαση του ΔΣ, και οι δημόσιες απειλές σε δημότες!

Για τα γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου

Σταλίδα: Πώς ο δήμος παραβιάζει το σχέδιο πόλης!- Καταγγελία για τη “συνεργασία δημοτικών παραγόντων με ξενοδόχο” (φωτο)

 

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε στο Candiadoc

Με αφορμή την επιστολή του κ. Αντιδημάρχου τεχνικών έργων του Δήμου Χερσονήσου, κ. Γεωργίου Μεραμβελιωτάκη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Σας, στις 13-5-2018, και επειδή στο κείμενο αυτό αναφέρει την δημοτική μας κίνηση κι εμένα προσωπικά, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω, γιατί και εγώ δέχτηκα και τις απειλές του κ. Αντιδημάρχου “πώς θα τολμήσω να πάω στο σπίτι μου”.

Πήγα και ξαναπήγα και δεν έγινε τίποτα, κι ούτε πρόκειται να γίνει γιατί οι δημότες δεν  είναι τυφλοί. Εξ άλλου,  εμείς σαν δημοτική παράταξη, δεν πρόκειται να καλύψωμε την παρανομία, με όποιες συνέπειες.

Πολύ καλά έκανε ο δημότης και δημοσιοποίησε αυτά που λέχτηκαν  στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε δεν είναι ψέμματα. Λέχτηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και θα φανούν στα πρακτικά.

Ύστερα η έκφραση γνώμης από τους δημότες είναι ένδειξη δημοκρατίας και συμμετοχής στα κοινά. Και εμείς, αυτή την συμμετοχή, σαν δημοτική κίνηση, την θέλομε και την επιζητούμε

Από την επιστολή του  κ. Αντιδημάρχου πάντως φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτά που λέει ο “ανώνυμος” είναι αλήθεια. Συγκεκριμένα:

  • Το θέμα της διάνοιξης του δρόμου είναι σοβαρό και ήταν γνωστό στον κ. Αντιδήμαρχο, όπως ο ίδιος ομολογεί στην επιστολή του, από καιρό. Θα μπορούσε συνεπώς ο κος Αντιδήμαρχος να το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, και να αποφασίσει αυτό, σαν το μόνο αρμόδιο και υπέρτατο όργανο του Δήμου. Ο κος Αντιδήμαρχος όμως περιφρόνησε το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν το ενημέρωσε καν. Προτίμησε την προσωπική συνεννόηση με ιδιώτη επιχειρηματία, κρυφά από όλους τους άλλους, άγνωστο για ποιους λόγους. Επιπλέον, παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού το συγκεκριμένο έργο, με δική του εισήγηση το Δεκέμβρη του 2017, είχε εγγραφεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2018 και στον Προϋπολογισμό του 2018 με ποσό 80.000 €.
  • Ο κος Αντιδήμαρχος, στην αυθαίρετη απόφαση του, δεν είχε ούτε την συναίνεση της τεχνικής του υπηρεσίας. Δεν υπάρχει καμιά αλληλογραφία με την τεχνική υπηρεσία, ούτε και προφορική συναίνεση, όπως μας έχει ενημερώσει η προϊσταμένη της.
  • Ο κος Αντιδήμαρχος παρανομεί, όταν, με την άδεια του, παραβιάζεται το εγκεκριμένο ρυτοτομικό σχέδιο του οικισμού Σταλίδας. Το ρυμοτομικό σχέδιο αποτελεί νόμο του κράτους, και δεν μπορεί κανείς να τον παραβιάζει.
  • Ο κος Αντιδήμαρχος παρανομεί όταν δεν εφαρμόζει τον νόμο. Όταν έχουν παραχωρηθεί στην κοινή χρήση, με συμβόλαια, ρυμοτομούμενα ακίνητα ή  τμήματα ακινήτων,  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έχει την υποχρέωση να επιμεληθεί, ώστε αυτά να δωθούν πραγματικά στην κοινή χρήση. Εφ όσον δεν επιμελείται γι αυτό,  παρανομεί.

5)              Όπως αναφέρεται στην προηγούμενη ανακοίνωση μας, για να διανοιχτεί ο δρόμος έπρεπε να αγοραστεί και ένα ακίνητο, που τελικά αγοράστηκε το 2014. Αν ήθελε συνεπώς η  παρούσα Δημοτική αρχή, στα 3,5 χρόνια που είναι στη διοίκηση του Δήμου, θα έπρεπε να είχε φροντίσει ο δρόμος αυτός να έχει ανοίξει.

6)           Ψεύδεται ο κος Αντιδήματος όταν λέει όταν ο δρόμος ήταν απροσπέλαστος. Ο δρόμος ήταν προσπελάσιμος, από παντός είδους οχήματα. Αντίθετα, έτσι που τον συμφώνησε ο κος Αντιδήμαρχος, δεν είναι προσπελάσιμος, σε μεγάλα οχήματα. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που συνοδεύει την παρούσα, στο μέσο του  κατασκευαζόμενου δρόμου, υπάρχει διαχωριστικό  (ζαρντινιέρα), που πραγματικά τον κάνει απροσπέλαστο.

7)          Έχει ευθύνη ο κος Αντιδήμαρχος, και αποτελεί παράβαση καθήκοντος,  που με τις ευλογίες του, μέσα στο παραχωρηθέν ρυμοτομούμενο τμήμα του παρακειμένου ξενοδοχείου, κτίστηκε αυτές τις μέρες, από το ξενοδοχείο, αυθαίρετα τοιχείο.

Ο κος Αντιδήμαρχος, αντί να επαίρεται για παράνομες πράξεις  που συντελούνται, θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τις αυθαιρεσίες  και  τις κρυφές   συμφωνίες  με επιχειρηματίες της περιοχής.

Αντώνης Μπιτζαράκης

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χερσονήσου με την δημοτική παράταξη “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί