Συνδικάτο οικοδόμων: “Όχι στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας”

Η ανακοίνωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει την προσπάθεια της Περιφέρεια Κρήτης και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, που με το έτσι θέλω και παρά την αντίθεση του συνόλου των εργαζομένων του νησιού, των συνδικαλιστικών τους οργάνων, καθώς και της  πλειοψηφίας των μικρών εμπόρων, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη 17/05/2018 εισηγείται η περιφέρεια  σε συνεδρίαση  της επιτροπής, πρόταση που προβλέπει ανοιχτά μαγαζιά έως τις 11:00 το βράδυ 8 μήνες το χρόνο (1η Απρίλη – 30 Νοέμβρη) και 7 μέρες την βδομάδα, με πρόσχημα την τουριστική περίοδο. Ο καθορισμός των λεγόμενων «τουριστικών περιοχών» αποτελεί το δούρειο ίππο για την απελευθέρωση του ωραρίου στο σύνολο της περιφέρειας.

Πέρυσι, με τη δυναμική παρέμβαση των εργατικών σωματείων και φορέων των αυταπασχολουμένων, οι μεθοδεύσεις των μεγαλεμπόρων και της ηγεσίας της Περιφέρειας Κρήτης δεν πέρασαν.

Με τη στάση τους αποδεικνύουν, χωρίς ενδοιασμούς πλέον, ότι είναι τσιράκια των πολυεθνικών και δεν διστάζουν να πατήσουν πάνω στις ζωές μας, για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι μεγαλέμποροι, που θα επωφεληθούν και θα επιβιώσουν από αυτό το μέτρο. Η απελευθέρωση του ωραρίου και η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι αίτημα που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων στο εμπόριο.

Η επέκταση του ωραρίου είναι εις βάρος συνολικά της εργατικής- λαϊκής οικογένειας. Αφορά όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους σε όλους τους κλάδους πρώτα και κύρια τον κλάδο του εμπορίου. Αφορά τους επαγγελματίες αυταπασχολούμενους εμπόρους που δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια από τα χαράματα μέχρι τα μεσάνυχτα για να ανταγωνιστούν τα μονοπώλια. Αφορά του φτωχούς αγρότες, αφού από την περαιτέρω μονοπώληση του κλάδου θα πιέζονται ακόμα περισσότερο απ’ τα μονοπώλια στις τιμές και τις απαιτήσεις.

Αυτή είναι η ‘’δίκαιη ανάπτυξη’’ της κυβέρνησης και σ’ αυτή την κατεύθυνση συντάσσονται, η πλειοψηφία στους Δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης  οι μεγαλέμποροι πανελλαδικά και τοπικά, αλλά και ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Δε θα τους περάσει! Οικοδομούμε την κοινωνική συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς εμπόρους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες. Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο, την προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή!!! Δεν θα παζαρέψουμε ούτε ένα λεπτό από τον ελεύθερο χρόνο μας για εμάς, τα παιδιά μας και τις οικογένειες μας. Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους αυτοαπασχολούμενους, σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 17/5/18 στις 10 το πρωί έξω από την Περιφέρεια, να μην τολμήσουν  να φέρουν καν το θέμα προς συζήτηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί