Στην Βουλή το θέμα της αποζημίωσης εξεταστών οδήγησης

Την πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με την εκτέλεση των καθηκόντων εκτός ωραρίου, των υπαλλήλων – εξεταστών υποψηφίων οδηγών, ζητά να πληροφορηθεί με ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα ζητά να μάθει αν ο Υπουργός προτίθεται να καταθέσει το προσεχές διάστημα νομοθετική ρύθμιση, ώστε το έργο της εξέτασης δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, να συνεχίσει να εκτελείται εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών και εκτός του χρόνου που καλύπτεται από την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία υπερωριακή απασχόληση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης του ο κ. Βαρδάκης, στους υπαλλήλους – εξεταστές υποψηφίων οδηγών και οδηγών μέχρι 30 Απριλίου 2018 καταβαλλόταν μηνιαία αποζημίωση, επειδή το έργο της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών εκτελούνταν εκτός κανονικού ωραρίου και εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση.

Όμως από 1η Μαΐου 2018, το ανωτέρω έργο αποτελεί έργο που εκτελείται εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών και εντός του χρόνου που καλύπτεται από την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία υπερωριακή απασχόληση.

Η απασχόληση των υπαλλήλων και η απώλεια του παραγωγικού τους χρόνου για να ασκήσουν το έργο των εξετάσεων κατά τη διάρκεια του κανονικού ωραρίου εργασίας θα επηρεάσει δυσμενώς την λειτουργία των Υπηρεσιών και θα επιφέρει μειωμένης ποσότητας και ποιότητας υπηρεσίες.

Επιπλέον οι υπάλληλοι των συγκεκριμένων υπηρεσιών πέρα από τα συνήθη καθήκοντά τους είναι μέλη σε πλήθος επιτροπών, συμβουλίων, κλιμακίων στα πλαίσια αδειοδότησης και ομάδων διενέργειας ελέγχων εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων αρμοδιότητας των Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται το φαινόμενο να υπολειτουργούν κάποιες θέσεις εργασίας εξυπηρέτησης του κοινού.

Ο κ. Βαρδάκης επισημαίνει ότι οποιαδήποτε παρέμβαση καθίσταται άμεσα επιτακτική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί