Εκτός από τον διαγωνισμό- σκάνδαλο στην περιφέρεια Κρήτης, υπάρχει και μια φοροδιαφυγή 2,1 εκατ. ευρώ!

Φαίνεται ότι ο διαγωνισμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Κρήτη, τον οποίο έκανε “κουρέλι” η περιφέρεια- όπως έχει αποκαλύψει το Candiadoc- και για τον οποίο ήδη ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα, έχει και πολλές άλλες πλευρές… Όπως, για παράδειγμα, μια καραμπινάτη φοροδιαφυγή, που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Οικονομικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε παρουσιάσει, η περιφέρεια προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό, με τη διακήρυξη όμως να φωτογραφίζει συγκεκριμένη εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, με τη διακήρυξη, το ετήσιο κόστος καταπολέμησης αυξήθηκε από 165.000 ευρώ, στα 500.000 ευρώ! Ο διαγωνισμός προέβλεπε ότι όποιος (…) τον κέρδιζε θα έπαιρνε τη δουλειά για δυο χρόνια, με αμοιβή δηλαδή 1 εκατομμυρίου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, για την οποία στην ουσία έγινε “φωτογραφικός” διαγωνισμός, τον κέρδισε με έκπτωση… 1%, και στη συνέχεια, μετά την έκδοση του αποτελέσματος, η περιφέρεια μετέτρεψε τα δυο χρόνια σε τέσσερα, με την ανάλογη οικονομική αναπροσαρμογή. Χωρίς καμιά διαγωνιστική διαδικασία!

Πλέον η υπόθεση είναι στην εισαγγελία Ηρακλείου, στην οικονομική εισαγγελία και στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.

Δείτε:

Ένα σκάνδαλο με την υπογραφή του περιφερειάρχη Κρήτης: Πώς έγινε “κουρέλι” διεθνής διαγωνισμός!- Οι “φωτογραφίες” και οι αλλαγές όρων, μετά την ανάθεση! (έγγραφα)

Εισαγγελική έρευνα για διαγωνισμό – σκάνδαλο της περιφέρειας, με τις υπογραφές Αρναουτάκη και υπηρεσιακών- Η εργολαβία με διακήρυξη “φωτογραφία”! (έγγραφα)

Η φοροδιαφυγή

Σήμερα παρουσιάζουμε ένα ακόμα στοιχείο, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία είναι πιθανό να μην είχε καν το δικαίωμα να συμμετάσχει στη διαδικασία καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν παρουσιάσει μέσα ενημέρωσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, πρωταγωνίστησε σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής, που ξεπερνούσε τα 2 εκατομμύρια!  Μάλιστα οι σχετικές αναφορές, επώνυμες, ουδέποτε διαψεύστηκαν από εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η υπόθεση είχε έλθει στο φως της δημοσιότητας στις 19 Ιουλίου 2017, όταν η υποδιεύθυνση της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος ανακοίνωσε ότι σε έλεγχο για τα χρόνια από το 2011 μέχρι το 2014, δεν είχε δηλωθεί τζίρος πάνω από 2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thetoc.gr, στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφερόταν ότι «από έλεγχο που διενέργησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας σε εταιρία στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε απόκρυψη φορολογητέας ύλης συνολικής αξίας 2.120.925 ευρώ.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας, για μη απόδοση ΦΠΑ συνολικής αξίας 124.121 ευρώ.

Στο πλαίσιο του ελέγχου ελήφθησαν λογιστικά αρχεία και στοιχεία της εταιρίας για τα έτη 2011 έως και 2014, από όπου και προέκυψε η απόκρυψη της φορολογητέας ύλης.

Για τις ως άνω παραβάσεις θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ., για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και τον περαιτέρω έλεγχο.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία».

Πρόκειται για την εταιρεία Οικοανάπτυξη ΑΕ, κατέληγε το ρεπορτάζ, το οποίο ουδέποτε διαψεύστηκε.

Στο μεταξύ, κι ενώ οι εξελίξεις φαίνεται ότι είναι καταιγιστικές σε σχέση με τον διαγωνισμό- σκάνδαλο, δεν υπάρχει η παραμικρή ανακοίνωση από τον περιφερειάρχη ή την περιφέρεια Κρήτης. Προφανώς η σιωπή που επέλεξε ο κ. Αρναουτάκης “μιλάει” πολύ δυνατά…

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί