Σε λειτουργία από σήμερα νέα χειρουργική αίθουσα στο Βενιζέλειο

Μετά την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και την αύξηση των κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα 14/5/2018 ξεκινάει τη δραστηριότητα της η 6η χειρουργική αίθουσα στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο», στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου σε συνεργασία με την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης και το Υπουργείο Υγείας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αναγνωρίζοντας τη μακρά αναμονή των ασθενών που έχουν προγραμματιστεί για τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις (τουλάχιστον σε ορισμένες κλινικές)  και επιδιώκοντας συνεχώς την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για το άνοιγμα της νέας χειρουργικής αίθουσας, γεγονός που θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της λίστας χειρουργείου και την αύξηση του ρυθμού της χειρουργικής δραστηριότητας. Πιο συγκεκριμένα, με την προσθήκη αυτή αναμένεται επιπρόσθετα να χειρουργηθούν περίπου 500 ασθενείς ανά έτος.

Το άνοιγμα της νέας χειρουργικής αίθουσας περιλαμβάνεται στην προσπάθεια της Διοίκησης για τη νέα εποχή στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο» ενώ αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του εκλιπόντος στελέχους Γ. Καραντινού, Διευθυντή Αναισθησιολογίας που συμμετείχε ενεργά τόσο στη διαμόρφωση του νέου κανονισμού χειρουργείου όσο και στην κατανομή του χειρουργικού χρόνου για την εν λόγω αίθουσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί