Έρχεται στην Κρήτη το αεροπλανοφόρο Τρούμαν

Στις 23 Μαΐου αναμένεται να καταπλεύσει στη βάση της Σούδας για ανεφοδιασμό και ανάπαυση πληρώματος, το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman» που πλέει στη Δυτική Μεσόγειο. Το αεροπλανοφόρο θα παραμείνει στο Μαράθι τις Σούδας έως και τις 28 του ίδιου μήνα.

Το «Truman», πέρασε τα Στενά του Γιβραλτάρ στις 27 Απρίλη, αφού πρώτα ολοκλήρωσε τη διάρκειας μιας βδομάδας άσκηση «Lightning Handshake 2018» με το Ναυτικό του Μαρόκου.

Μαζί με το USS Harry S. Truman, που μεταφέρει 6.500 ναύτες, θα καταπλεύσουν στη Σούδα και κάποια από τα πλοία που το συνοδεύουν.

Η καρδιά μιας ναυτικής αρμάδας είναι το αεροπλανοφόρο, τα πλοία που το συνοδεύουν αποτελούνται από ανεφοδιαστικά, αλλά και πολεμικά εγγύς υποστήριξης, καθότι μπορεί να μεταφέρει άνω των 80 σκαφών διαφόρων τύπων.

Το USS Harry S. Truman θα αντικαταστήσει το USS Theodore Roosevelt και τον στόλο που το συνοδεύει, καθώς ολοκληρώθηκε η τετράμηνη αποστολή τους στη Μέση Ανατολή.

Tις ημέρες που θα παραμείνει στα Χανιά, θα υπάρχουν καθημερινά ομάδες εξοδούχων αξιωματικών, ναυτών και πληρώματός στην πόλη.

kriti24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί