Επιστολή στο Candiadoc: Τί υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου για τις απειλές στο συμβούλιο και τις αυθαιρεσίες στη Σταλίδα

Με αφορμή επιστολή πολίτη για τη στάση του στο δημοτικό συμβούλιο της Χερσονήσου, ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Μεραμβελιωτάκης, έστειλε στο Candiadoc αναλυτική επιστολή, με τις θέσεις του τόσο για όσα έγιναν στη συνεδρίαση, όσο και για το θέμα του σχεδίου πόλης στη Σταλίδα, που ήταν η αφορμή της έντασης.

Σύμφωνα με τον πολίτη, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μεραμβελιωτάκης περίπου διακήρυξε ότι “κάνει ό,τι γουστάρει”, όταν καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση για αυθαιρεσίες στην εφαρμογή του σχεδίου πόλης! Εκτός αυτού στην επιστολή υπήρχε καταγγελία σε βάρος του αντιδημάρχου ότι απείλησε ακόμα και πολίτη που παρενέβη στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντάς του: “Και τώρα μετά από αυτά που είπες, να δω εγώ πως θα τολμήσεις να πας στο σπίτι σου”!

Τις καταγγελίες του, πάντως, επιβεβαίωσε με επιστολή της στο Candiadoc η παράταξη των “Πολιτών για την Κοινωνία και το Περιβάλλον” του δήμου Χερσονήσου

Δείτε επίσης

Εξουσία είμαι, ό,τι θέλω κάνω!- Η απίστευτη στάση δημοτικού παράγοντα της Χερσονήσου, σε συνεδρίαση του ΔΣ, και οι δημόσιες απειλές σε δημότες!

Για τα γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου

Σταλίδα: Πώς ο δήμος παραβιάζει το σχέδιο πόλης!- Καταγγελία για τη “συνεργασία δημοτικών παραγόντων με ξενοδόχο” (φωτο)

Διαβάστε την επιστολή του κ. Μεραμβελιωτάκη

 

Ο σκοπός της συγκεκριμένης επιστολής, η οποία έχει ονοματεπώνυμο, είναι να αποκαταστήσει την αλήθεια που υπέστη σοβαρό πλήγμα από την επιστολή ενός «ανώνυμου» πολίτη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας καθώς και σε παλαιότερες αναρτήσεις της  αντιπολίτευσης. Ήταν  τόσο αληθινά όσα υποστήριξε ο εν λόγω κύριος, που προτίμησε να κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία, εξαπολύοντας συκοφαντίες και ανακρίβειες, κάνοντας μου προσωπική επίθεση χωρίς να ξεχάσει να εκθειάσει παλαιότερο δημοσίευμα του κ. Σεγκου.

Στα τέλη Νοεμβρίου ,κλείνοντας την τουριστική σεζόν ,επισκέφτηκαν το γραφείο μου το τοπικό συμβούλιο  Μοχου Σταλίδας μαζί με κατοίκους της περιοχής. Το ζήτημα που έθεσαν αφορούσε κάποιον συγκεκριμένο δρόμο, όπου από το 1998 ,έχουν γίνει παραχωρήσεις και παρ’όλα αυτά παρέμενε απροσπέλαστος από οχήματα έκτακτης ανάγκης καθώς και από το όχημα συγκομιδής του Δήμου. Ακόμα, λόγω της αυξημένης τουριστικής ανάπτυξης της Σταλίδας, υπήρχε δυσμενή προσβασιμότητα προς τον παραλιακό δρόμο της περιοχής.

Παίρνοντας λοιπόν στα χέρια μας το συγκεκριμένο σχέδιο πόλης αλλά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πράξης εφαρμογής, εξετάσαμε όλα τα ενδεχόμενα αναζητώντας λύσεις για άμεση διάνοιξη του δρόμου που παρέμενε κλειστός για 20 συναπτά έτη. Εντός λοιπόν του ρυμοτομικού σχεδίου διανοίχτηκε ένας δρόμος, ο οποίος προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από ιδιοκτήτες παραχωρημένων ακινήτων. Τονίζοντας εδώ,  ότι υπήρξαν πολλοί ιδιοκτήτες οι οποίοι συμφώνησαν στην διάνοιξη του δρόμου παραχωρώντας οικειοθελώς τα ακίνητα τους. Αφού μελετήσαμε διεξοδικά και μεμονωμένα την κάθε μια ιδιοκτησία, καταλήξαμε ποιες ενέργειες είναι άμεσα υλοποιήσιμες χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα σε κτήρια και κατασκευές. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η διάνοιξη του δρόμου σε ποσοστό 95% σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο. Η ολοκλήρωση του έργου δεν έφτασε στο επιθυμητό ποσοστό του 100% λόγω στατικών προβλημάτων όπου η ρυμοτομική γραμμή δημιουργούσε σε προϋφιστάμενα κτήρια.

Στην προσπάθεια αυτή ,προφανώς και έπρεπε να γίνουν κάποιες προσωρινές διορθώσεις για την προστασία των ιδιοκτησιών που κατεδαφίστηκαν τα τοιχία τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, πως μια προσωρινή κατασκευή είναι αφορμή είτε για κατοχύρωση κάποιου είτε για τροποποίηση του σχεδίου πόλεως.

Επιπροσθέτως, όσοι γνωρίζουν έστω και ελάχιστα την διαδικασία που ακολουθείται από  την μελέτη μέχρι και την ολοκλήρωση μιας κατασκευής  είναι σε θέση να αντιληφθούν το μεγάλο χρονικό διάστημα  που απαιτείται μέχρι την τελική διεκπεραίωση κάποιου έργου. Λόγω λοιπόν της αυξημένης επερχόμενης τουριστικής σεζόν, τα χρονικά περιθώρια ήταν ασφυκτικά και έπρεπε να δοθεί μια άμεση προσωρινή λύση προσβασιμότητας του δρόμου(είτε με μπετό, είτε με πίσσα).Ο συγκεκριμένος  λοιπόν πολίτης  στον οποίο αναφέρετε ο ανώνυμος κύριος, προσφέρθηκε να συμβάλλει στην καλύτερη κατασκευή του δρόμου. Ακόμα, αναφέρθηκαν κάποιες παρεμβάσεις που έχουν λάβει χώρα κατά καιρούς όπως οι ράμπες στο Κοκκίνη Χάνι  και η αποκατάσταση πεζοδρομίων εντός ζώνη Αιγιαλού στις οποίες προφανώς και η τεχνική υπηρεσία δεν μπορεί, σύμφωνα με τον νόμο να σχεδιάσει και να προτείνει επίσημα.

Κλείνοντας, θέλω να σταθώ σε κάποια σημεία που ο συγκεκριμένος κύριος ανέφερε παρουσιάζοντας τα ως λόγια δικά μου. Του θυμίζω αρχικά λοιπόν, πως τα πρακτικά του συμβουλίου είναι στην διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να ελέγξει την εγκυρότητα όσων αναφέρω. Απευθυνόμενος σε δημοτικό σύμβουλο του Μοχού του είπα συγκεκριμένα «πώς θα πας να πεις στους δημότες  της Σταλίδας αυτά που λες εδώ» γιατί εγώ αυτά που υποστηρίζω στα συμβούλια τα ίδια υποστηρίζω και μπροστά στους πολίτες χωρίς περιστροφές και πισωγυρίσματα. Οι ψευδείς φράσεις που αναφέρει ως δικά μου λεγόμενα του τύπου «εξουσία είμαι και ότι θέλω κάνω» δεν πρέσβευαν ποτέ ούτε το ήθος μου ούτε την αλήθεια μου, που αν μη τι άλλο με την πορεία μου στο χώρο αυτά τα διεκδικώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε να τα αμφισβητεί. Φαίνεται λοιπόν, πως ενοχλεί η αποφασιστικότητα και η ανθρώπινη  διάσταση της δημοτικής αρχής εκείνους που δεν είναι ικανοί ούτε καν να προτείνουν –πόσο μάλλον να υλοποιήσουν -μια πρόταση βελτίωσης για την περιοχή αλλά προσπαθούν άνανδρα να ρίξουν λάσπη σε κάθε έντιμη προσπάθεια που γίνεται για το καλού του Δήμου μιλώντας ανώνυμα σε ιστοσελίδες και κανάλια καταλήγοντας  τελικά να γίνονται φαιδροί και αναξιόπιστοι.

 

Με εκτίμηση,

Μεραμβελιωτάκης Γεώργιος

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Δήμος  Χερσονήσου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί