ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πώς ο δήμος Ηρακλείου χάνει έναν πνεύμονα πρασίνου 9 στρεμμάτων!- Η έκταση επιστρέφει στον ιδιοκτήτη (έγγραφο)

Ένας κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και άθλησης χάνεται για το δήμο του Ηρακλείου, καθώς, 17 χρόνια μετά τον χαρακτηρισμό του ως κοινόχρηστου, ο δήμος τον αποχαρακτηρίζει και τον επιστρέφει στον ιδιοκτήτη, ο οποίος κέρδιζε τη σχετική προσφυγή στα δικαστήρια…

Πρόκειται για μια έκταση 9 στρεμμάτων στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, που περικλείεται από τις οδούς Σεφέρη και  Διονυσίου, δυτικά των Ο.Τ. 28 και 31 και βόρεια των Ο.Τ. 35 και 36, της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού.

Η συγκεκριμένη έκταση χαρακτηρίστηκε στο σύνολό της ως Κοινόχρηστος Χώρος- Χώρος Αθλητικών Εγκαταστάσεων, όπως προκύπτει από την υπ. αριθμ. 1999 π.ε. /3809/31-1-2001 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης (ΦΕΚ 139Δ/2001), μετά από τροποποίηση του ως τότε ισχύοντος σχεδίου πόλης.
Η εταιρεία που φέρεται ιδιοκτήτρια του ακινήτου (είναι του εργολάβου της παραλιακής της Αλικαρνασσού) άσκησε προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, το οποίο με τη με αρ. 30/2012 απόφασή του ακύρωσε την άρνηση της Διοίκησης να άρει τη
δέσμευση του παραπάνω περιγραφόμενου ακινήτου και ανέπεμψε την υπόθεση στη Διοίκηση προκειμένου αυτή να προχωρήσει στην τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου. Από την πλευρά του ο δήμος φαίνεται ότι δεν αντέκρουσε ποτέ δικαστικά τον αποχαρακτηρισμό του χώρου, χάνοντας έναν ακόμα πνεύμονα πρασίνου και χώρο άθλησης.

Το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της δημοτικής Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την περασμένη Τετάρτη 2 Μαΐου, η οποία κατά πλειοψηφία αποφάσισε να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο τον τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης. Με την απόφαση διαφώνησε η παράταξη των “Ενεργών Πολιτών”, που θα καταθέσει ολοκληρωμένη θέση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως και κάτοικος της περιοχής, που παρενέβη στη συνεδρίαση εκ μέρους ιδιοκτητών.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί