ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Αφαίρεση βαθμών και κεκλεισμένων των θυρών! – 3 έτη απαγόρευση εισόδου στον Σαββίδη

Έγινε -επιτέλους- γνωστή η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου της Super League για τα γεγονότα της Τούμπας, 18 μέρες μετά τη διακοπή του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Η πρωτόδικη απόφαση δίνει το συγκεκριμένο αγώνα στην ΑΕΚ με σκορ 0-3, ρίχνοντας την υπαιτιότητα της διακοπής του ντέρμπι στον “δικέφαλο του Βορρά”.

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών στο τρέχον πρωτάθλημα, 2 στο επόμενο, τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 63.000 ευρώ.

Όσον αφορά τον Ιβάν Σαββίδη, τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Για τον Λούμπος Μίχελ υπάρχει η ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Η απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου

«ΘΕΩΡΕΙ ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ηττήθηκε με τέρματα 0-3 από την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (άρθρο 21 παρ. 3 περ. ΙΙ στοιχ. α΄ του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος, καθώς επίσης και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα (άρθρο 21 παρ. 3 περ. ΙΙ στοιχ. γ΄ του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, για την πειθαρχική παράβαση της απειλής (άρθρα 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 19 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.), σωρευτικώς τη χρηματική ποινή των εκατό χιλιάδων (100.000,00) ευρώ, καθώς και την πειθαρχική κύρωση της απαγορεύσεως της εισόδου του στο γήπεδο για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον Μichel Lubos του Michal συνολική ποινή απαγορεύσεως της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο, διαρκείας ενενήντα (90) ημερολογιακών ημερών, καθώς και συνολική χρηματική ποινή, ποσού δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ (άρθρο 4 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. την ποινή της διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές και συνολική χρηματική ποινή, ύψους εξήντα τριών χιλιάδων (63.000,00) ευρώ (άρθρο 4 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.).»

Η νέα βαθμολογία μετά τη τιμωρία του ΠΑΟΚ

Η απόφαση που θα ξεκαθάριζε το τοπίο στη φετινή Superleague βγήκε, με την ΑΕΚ να δικαιώνεται στα χαρτιά στο ματς με τον ΠΑΟΚ, βγαίνοντας μεγάλη κερδισμένη στη μεταξύ τους μάχη και αποτελώντας το απόλυτο φαβορί πλέον για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΠΟ, η ΑΕΚ μένει πρώτη με 57 βαθμούς, ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 50 βαθμούς, εάν ισχύσει η ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών από τους «ερυθρόλευκους», ο ΠΑΟΚ πέφτει τρίτος με 49 και ακολουθεί ο Ατρόμητος στη τέταρτη θέση με 47.

Όσον αφορά στην ομάδα που συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα μετά τις πρώτες 25 αγωνιστικές, αυτή είναι η Ξάνθη που έχει συγκεντρώσει 35 βαθμούς.

newsit.gr, contra.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί