“Ζωσμένη” από φωτιές η Κρήτη!- Κάτοικοι απεγκλωβίστηκαν και πέρασαν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους (φωτο)

Φωτιές εκδηλώνονται από χθες βράδυ σε πολλές περιοχές της Κρήτης, που ενισχύονται από τους μεγάλης έντασης ανέμους οι οποίοι σαρώνουν το νησί.

Τα πιο μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στο νομό Χανίων, καθώς όλη τη νύχτα εκδηλώνονταν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr,  σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε εξέλιξη είναι από το βράδυ πυρκαγιές σε Σφηνάρι, Παλαιά Ρόυμματα, Κακόπετρο, Κάμπο και Λίμνη Κυδωνίας.

Μάλιστα στην περιοχή του Κάμπου της Κισσάμου κατά την διάρκεια της νύχτας, έγινε και επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στις πλατείες των χωριών, καθώς οι φωτιές έφταναν σχεδόν έξω από τα σπίτια τους.

Επίσης στην κοινότητα Κάμπος σύμφωνα με πληροφορίες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ενω πρόβλημα υπάρχει και στα τηλέφωνα.

Ήδη, πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν φτάσει στα Χανιά από όλη την Κρήτη επιχειρούν την κατάσβεση στις παραπάνω περιοχές.

Παράλληλα υπό έλεγχο τέθηκαν τη νύχτα, φωτιές που εκδηλώθηκαν σε Σταλό, Ανατολικό Σέλινο, Κοντόπουλα, Φαλάσαρνα, Μεσκλά και αλλού.

Σημειώνεται πως το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά δύσκολο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν από τη νύχτα σε όλο το νομό.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί