Πακέτα-βόμβες με πιθανό ρατσιστικό υπόβαθρο

Δύο εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν στο Ανατολικό Όστιν, στο Τέξας, σε κατοικίες Αφρο-Αμερικανών, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 17χρονος και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα. Οι αρχές φοβούνται ότι τα δύο συμβάντα συνδέονται με ανάλογο περιστατικό της 2ας Μαρτίου και εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για εγκλήματα μίσους.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας με πακέτο-βόμβα και λίγο αργότερα ακολούθησε η δεύτερη, σε άλλο σπίτι, σε απόσταση πέντε μιλίων και κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης. Το πακέτα-βόμβες έφτασαν στα σπίτια μέσα στη νύχτα και εξερράγησαν εντός των κατοικιών. Στη δεύτερη έκρηξη έχασε τη ζωή του ο 17χρονος ενώ τραυματίστηκε μια 40χρονη γυναίκα.

Αν και οι αρχές δεν μπορούν ακόμη να εντοπίσουν τα κίνητρα των βομβιστικών επιθέσεων, πιστεύουν ότι συνδέονται με παρόμοια έκρηξη που σημειώθηκε στις 2 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας -επίσης Αφρο-Αμερικανός.

 

Έρευνες της αμερικανικής αστυνομίας στο Αν. Όστιν
Ricardo B. Brazziell/Austin American-Statesman via AP

 

Όπως είπε ο αρχηγός της Αστυνομίας του Όστιν, Μπράιαν Μάνλι, τα περιστατικά ερευνώνται ως ανθρωποκτονίες, αλλά «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκλήματα φυλετικού μίσους».

Ωστόσο, δήλωσε ότι μέχρι στιγμή αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Καθώς στο Όστιν είναι σε εξέλιξη μουσικό, κινηματογραφικό και φεστιβάλ τεχνολογίας, που γίνεται πόλος έλξης για περίπου 400.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και, αν τους σταλούν δέματα τα οποία δεν περιμένουν, να ειδοποιούν την αστυνομία. Ωστόσο, προς το παρόν δεν ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα ασφαλείας στους χώρος όπου διεξάγεται το φεστιβάλ, με δεδομένο ότι τα περιστατικά έχουν συμβεί μακριά από αυτούς.

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί