Από βόμβες και όπλα, μέχρι τα σύμβολα των ναζί και τα βιβλία του Χίτλερ!- Δείτε φωτο από τα ευρήματα της συμμορίας των ακροδεξιών

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος των επτά συλληφθέντων ως μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat Hellas 18», που θα οδηγηθούν σήμερα, Παρασκευή,στον ανακριτή. Στη δημοσιότητα δόθηκε από την αντιτρομοκρατική φωτογραφικό υλικό από τα ευρήματα που κατασχέθηκαν κατά την εξάρθρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης Combat 18. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν σβάστικες, μαχαίρια, εκρηκτικά και βιβλία για τον Χίτλερ.

Δείτε επίσης: Combat 18: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης των ακροδεξιών βομβιστών με τη Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σε βάρος των επτά κατηγορούμενων ασκήθηκαν διώξεις για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.

Η οργάνωση φαίνεται να δρούσε πριν από το 2010 τοποθετώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στέκια αντιεξουσιαστών και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στο Ίλιον, το Αιγάλεω, τον Κορυδαλλό, τα Πετράλωνα (Αντίπνοια), Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη.

Σε αναρτήσεις της οργάνωσης στο διαδίκτυο φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία για διασύνδεση με την ομάδα «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές».

Πρόκειται για μια ομάδα με έναν αρχηγό και δυο υπαρχηγούς οι οποίοι μεταβιβάζουν στα μέλη τις εντολές του αρχηγού, ενώ λειτουργούν ως στρατιωτικό σώμα. Τα μέλη υπηρετούν μόνο την οργάνωση.

Η δράση της ομάδας των ακροδεξιών αποκαλύφθηκε όταν τον Φεβρουάριο του 2018 άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην αντιτρομοκρατική και κατονόμασε ως μέλη της οργάνωσης πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα και άλλα τρία για τα οποία έδωσε μόνο τα μικρά τους ονόματα δίνοντας ωστόσο τα τηλέφωνά τους.

Η πληροφορία αξιολογήθηκε ως πολύ σοβαρή και έτσι οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε δεκάδες άρσεις απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι επτά κατηγορούμενοι για κακουργήματα θα απολογηθούν στον ανακριτή αύριο, Σάββατο, ενώ οι τέσσερις συγκατηγορούμενοι τους για πλημμελήματα θα βρεθούν στο ανακριτικό γραφείο για τις απολογίες τους σήμερα.
Εκτός από τα βιβλία για τον Χίτλερ, μεταξύ των ευρημάτων που την αποκάλυψή τους δημοσιοποίησε η αστυνομία υπάρχουν:

Ένα ξίφος μαχαίρι με τη σβάστικα και το σήμα των SS

Mια ναζιστική σημαία

Αποτύπωμα από μήτρα για γκράφιτι με το σήμα της Combat18

Mε το γνωστό σήμα κάτω δεξιά

Μήτρα για γκράφιτ των «Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών» (ΑΜΕ)

Στα ευρήματα περιλαμβάνονται και άφθονα βεγγαλικά/κροτίδες

 Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από Documentonews

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί